Με όπλα και εκφοβισμό η Λιβυκή Αδελφότητα ετοιμάζεται για τις εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 «Οι εκλογές στη Λιβύη αποτελούν κίνδυνο για την Αδελφότητα»

Δεκέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.

Οι υποκινήσεις σε βία, οι δηλητηριασμένες φετβά και οι εκκλήσεις για όπλα είναι τα κλιμακωτά βήματα που έλαβε η Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη για να εμποδίσει τις πρώτες προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Νέες τρομοκρατικές εκκλήσεις εξαπέλυσε ο μουφτής της οργάνωσης στη Λιβύη, Αλ Σαντίκ αλ Γκαριάνι, ο οποίος απαίτησε να φέρει όπλα και να αποτρέψει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών και είπε ότι αυτές «απαγορεύονται από το νόμο», κάτι που ώθησε τους υποστηρικτές της οργάνωσης να εισβάλουν την έδρα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής και να καθίσουν μέσα σε αυτήν.

Από τότε που η εκλογική επιτροπή στη Λιβύη ανακοίνωσε το άνοιγμα της πόρτας για υποψηφιότητα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες του διεθνούς οργανισμού (της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) δεν έχουν εγκαταλείψει το κύριο μόνιμο όπλο τους, την επιλογή της βίας για να χτυπήσουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν τους ικανοποιεί στις εκλογές.

Στο πλαίσιο του πρώτου όπλου της οργάνωσης, που είναι η υποκίνηση βίας, ο Λίβυος ακαδημαϊκός, Αντέλ Αλ-Αμάρι, είπε ότι η οργάνωση προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Λίβυος ακαδημαϊκός τόνισε, ότι ενώ η διεθνής κοινότητα και οι Λίβυοι ελπίζουν να εκλέξουν πρόεδρο και κοινοβούλιο για τη χώρα, η Αδελφότητα εξακολουθεί να επιδιώκει το χάος και να εμποδίζει τη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών μέσω υποκίνησης.

Η οργάνωση, η οποία υποφέρει από την κατάρρευση της δημοτικότητάς της στη λιβυκή δύση, η οποία βρισκόταν υπό τον έλεγχο πολιτοφυλακών και μισθοφόρων, κατέφυγε στη χρήση του όπλου των φετβά καθώς και άλλων απειλών.

Sky News Arabia

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα