Με φωτογραφία από τα Γιάννενα εύχονται οι Τσάμηδες για το Μπαϊράμι

14/5/21 | 0 | 0 | 159 εμφανίσεις

Σε μια ακόμη προκλητική κίνηση προχώρησε το κόμμα των Τσάμηδων “PDIU” της Αλβανίας θέλοντας να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να ενισχύσει τον στείρο εθνικισμό του προς τον πολύπαθο αλβανικό λαό. Επί τη ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Μπαϊράμ, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία του απεικονίζει το Φετιχέ Τζαμί (τζαμί της κατάκτησης) στο λόφο Ιτς Καλέ στο κάστρο των Ιωαννίνων.

Όπως φαίνεται οι Τσάμηδες συνεχίζουν να ονειρεύονται πως τα Γιάννενα αποτελούν δική τους πόλη και πως κάποτε θα την κατακτήσουν. Όσο για την πραγματική ιστορία, το Φετιχέ Τζαμί κτίστηκε κατά το 15ο αιώνα όταν τα Ιωάννινα είχανε περάσει στη διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το συγκεκριμένο τέμενος κτίστηκε στη θέση του βυζαντινού Μητροπολιτικού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος και υπήρξε ο προστάτης της πόλης. Ο Αλής Πασάς το ξανά έκτισε κατά τον 18ο αιώνα δίνοντάς του τη σημερινή του μορφή.

himara.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο