Με Φιντάν και Καλίν ο Αβραμόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και τον νέο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραίμ Καλίν.

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ η παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τελετή ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το περασμένο Σάββατο, στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του τούρκου προέδρου.

Η εφημερίδα Hurriyet φιλοξένησε ως πρώτο θέμα την επίσκεψή του πρώην υπουργού, ο οποίος διατηρεί στενές επαφές από την εποχή που ο Ερντογάν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και ο ίδιος δήμαρχος Αθηναίων, δημοσιεύοντας τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλα sites, όπως το CNN Turk.

adtry{parent.AdformWin2ahsuge9s5b(window)}catch(ex){new Image().src=’https://track.adform.net/serving/jslog/?src=htmlcb&msg=’+encodeURIComponent(”+(ex.stack||ex))}” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>

HURRIET

«Με τα μάτια του Δημήτρη» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος και αναδημοσιεύει δηλώσεις του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου σε ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με την «επόμενη μέρα» στην Τουρκία, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα. «Φυσάει ένας νέος άνεμος με το νέο του υπουργικό συμβούλιο. Βλέπω σημάδια πως ο Ερντογάν θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αισθάνεται πιο αισιόδοξος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο μέλλον.

«Ο Φιντάν έχει μια εμπειρία από το παρελθόν, είναι έμπιστος σε αυτήν τη θέση όπως έμπιστος είναι και ο Ιμπραήμ Καλίν», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ακόμη σχολίασε πως στη νέα κυβέρνηση μπήκαν πιο «έμπιστοι» άνθρωποι του Ερντογάν, ένα «επιτελείο που αποτελείται από νομιμόφρονες στον ηγέτη Ερντογάν».

Παράλληλα εκτίμησε πως η Άγκυρα θέλει να στραφεί προς τη Δύση, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε πως ο Ερντογάν «ανοίγει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας» και «πως πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης (της υπηρεσιακής κυβέρνησης) εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρόσκληση. Ήμουν εκεί ως καλεσμένος του Προέδρου Ερντογάν. Η φιλία μας με τον Ερντογάν είναι σαν ένα άρωμα που δεν χάνει το άρωμά του για χρόνια. Ο Ερντογάν είναι ο φυσικός ηγέτης της Τουρκίας, με καλά και κακά. Νομίζω ότι θέλει να κάνει δουλειά όπου το όνομά του θα μείνει πάντα στη μνήμη, πριν αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τη «Hurriyet».

AVRAMOPOULOS TOURKIA

Και συμπλήρωσε: «Ήταν μια υπέροχη τελετή. Εκεί, γνώρισα προσωπικότητες που είδα με έκπληξη. Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ήταν εκεί. Αν αναλογιστείτε τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ερεβάν και το Κάιρο μέχρι πριν από λίγο, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Πασινιάν και ο Σούκρι παρευρέθηκαν στην τελετή. Αυτές οι συμμετοχές δεν είναι τυχαίες».

Κατά την τουρκική εφημερίδα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν: «Σημασία έχουν και τα ονόματα που μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο. Διόρισε άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Ο Ερντογάν άφησε πολιτικούς και διόρισε προσωπικότητες διαφορετικής σημασίας. Για παράδειγμα, επανάφερε τον Mehmet Şimşek, ο οποίος είχε πετύχει το οικονομικό θαύμα στην Τουρκία μέχρι το 2015. Τα ονόματα στο υπουργικό συμβούλιο δείχνουν ότι κάτι θα αλλάξει στην Τουρκία. Είχαμε μια σύντομη συνομιλία με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Η εντύπωσή μου είναι ότι θέλει η Τουρκία να έρθει πιο κοντά στη Δύση. Ο Φιντάν είναι ένα όνομα που εμπιστεύεται πολύ ο Ερντογάν. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα έλκεται προς τη Δύση, όχι προς την Ανατολή».

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/201130/me-fintan-kai-kalin-o-avramopoulos-stin-teleti-orkomosias-tou-erntogan

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μετά το στραπάτσιο που έπαθε στις εκλογές (τρίτος τελευταίος στην Ηλεία) ψάχνει ρόλο στην κεντρική Ελληνική πολιτική σκηνή μέσω Τουρκίας.
    Ο Μητσοτάκης δεν τον συμπεριέλαβε σε καμμία ομιλία στελεχών και αυτός παίζει παιχνίδια και τον ρόλο του χρήσιμου και απαραίτητου στις ε/τ σχέσεις.
    Χρειάζεται προσοχή μην λειτουργήσει ως Δούρειος ίππος. Για αυτό καλύτερα στην Αμαλιάδα με τα εποχικά καρπούζια και τους συμπαθείς Ρομά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα