Με τι μούτρα θα τον αντικρίσει;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στη Μεγαλόνησο είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αλλά και του πρώην ΥΠΕΞ και νέου Προέδρου Χριστοδουλίδη, δεν ήταν και οι καλύτερες με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αρχές Μαρτίου, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί την Αθήνα. Θα διατηρήσει έτσι την παράδοση ώστε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Προέδρου εκτός Κύπρου να είναι στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα οι νεοκλεγέντες Πρωθυπουργοί ή Πρόεδροι της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, να πραγματοποιούν την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό στην Κύπρο.

Κατά την προεκλογική περίοδο στην Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε στο Μαξίμου και τους τρεις υποψήφιους που κυριάρχησαν στις εκλογές.

Τους ΧριστοδουλίδηΜαυρογιάννη τους δέχτηκε τον Οκτώβριο, όπου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό κι έγινε ανταλλαγή απόψεων για την τουρκική επιθετικότητα. Επίσης ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο συντονισμός ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία αποτελεί σταθερό άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είδε και τον στήριξε από το βήμα του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού το καλοκαίρι του 2022. Νωρίτερα τον Γενάρη του 2022, πριν ακόμα δηλαδή καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα για την Προεδρία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός του τόνισε ότι «θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου» παίρνοντας ξεκάθαρη για την υποστήριξη του υποψηφίου του Συναγερμού.

Μια κίνηση τελείως unfair που σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στις σχέσεις του Μητσοτάκη με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη Μεγαλόνησο είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αλλά και του πρώην ΥΠΕΞ και νέου Προέδρου Χριστοδουλίδη, δεν ήταν και οι καλύτερες με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η παρέμβαση Δένδια και η παρασκηνιακή στήριξή του στον Νίκο Χριστοδουλίδη, δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στην εξομάλυνση των σχέσεων και μόνο από ανάγκη δεν δημοσιοποιήθηκαν οι προβληματικές σχέσεις.

Τώρα με τι μούτρα θα δει τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Σ.Σ.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/185051/me-ti-moytra-tha-ton-antikrisei

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και ανιστόρητος και παράλογος είναι ο κ. Σ.Σ του ιστοτόπου ειδήσεις.
    Ανιστόρητος γιατί αν παρακολουθούσε την υποστήριξη των συγγενών πολιτικών κομμάτων προεκλογικά -μέχρι και ο Ευρωπαίοι Πρόεδροι των κομμάτων παρίστανται σε Συνέδρια και κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων (θα καταφθάσουν και στις δικές μας προσεχείς εκλογές)-δεν θα απορούσε γιατί ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε τον υποψήφιο αρχηγό του συγγενούς κόμματος του Συναγερμού της Κύπρου κ. Νεοφύτου , ενώ και οι άλλοι δύο (Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης) ζήτησαν και πήραν την ευχή του για επιτυχία στις εκλογές.
    Και παράλογος γιατί αγνοεί ότι στην πολιτική ΚΑΙ υπολήπτεσαι τους εκλελεγμένους (που λένε οι Κύπριοι ) ΚΑΙ στην πολιτική δεν λειτουργείς με συναισθήματα.
    Ο κ. Χριστοδουλίδης εν τω μεταξύ , που προέρχεται από την ”Δεξιά” και ο οποίος συναντήθηκε πολλές φορές όταν ήταν ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ,γιατί ”να κάνει μούτρα” στον κ. Μητσοτάκη ;;;.
    Μήπως γιατί έκανε δήλωση προεκλογικά εναντίον του ή δεν τον ψήφισε που δεν είχε δικαίωμα;;;.
    ”ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ” ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
    ΜΗ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα