Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1st Kavala International Summer School/ 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τη Συμφιλίωση και την Κοινωνική Συνοχή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 Από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022, η Καβάλα έγινε το επίκεντρο μίας νέας ακαδημαϊκής συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικά και ξένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα με τη διοργάνωση του 1ου  Διεθνούς Θερινού Σχολείου για τη Συμφιλίωση και την Κοινωνική Συνοχή –   Kavala International Summer School.

Το Θερινό Σχολείο διοργανώθηκε από το ACTAmerican College of Thessaloniki, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια και το Κέντρο Έρευνας επί της Συμφιλίωσης του Πανεπιστημίου Φρίντριχ Σίλερ της Ιένας (Jena Centre for Reconciliation Studies, JCRS), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute, FAINST), το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και το Balkan Strategies International Synergies (BSIS).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδύασε την ακαδημαϊκή θεωρία και τη διπλωματική πρακτική για την ανάλυση πολιτικών και συμπεριφορών που ενθαρρύνουν τη συμφιλίωση, την ανεκτικότητα, την κοινωνική συνοχή και την καλή γειτονία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε προσομοίωση της Γενικής Συνέλευσης και των Επιτροπών του ΟΗΕ υπό την καθοδήγηση γνωστών καθηγητών,  ερευνητών και διπλωματών.   Στις εργασίες συμμετείχαν συνολικά 18 φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, φοιτητές του ACT και από την Αίγυπτο και διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εισαγωγική ομιλία του Δρος Στάμου Καραμούζη, Πρύτανη του ACT και η πρώτη κεντρική ομιλία ήταν του Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη,  υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν επίσης οι: Dr. Martin Leiner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Schiller της Ιένα, Δρ Στάμος Καραμούζης, Πρύτανης του ACT, Dr. Iyad Muhsen AlDajani, ειδικός στις τεχνολογίες του Διαδικτύου για τη Συμφιλίωση, Γιάννης Χαραλαμπάκης, καθηγητής Οικονομικών και γενικός διευθυντής του Black Summit Financial Group, Ελπίδα Βόγλη,  αναπλ. Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στα πάνελ συμμετείχαν οι: Χαράλαμπος Καρπουχτζής, υποψήφιος διδάκτορας στο Reconciliation Center στο Πανεπιστήμιο της Ιένα, Λουκάς Κατσώνης, Πρόεδρος του Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (Foreign Affairs Institute, FAINST) και εκδότης του περιοδικού Foreign Affairs – The Hellenic Edition, Δρ Θεόδωρος Θεοδώρου, Πρέσβης ε.τ. και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, Δρ Αικατερίνη Μπούρα, Πρέσβης ε.τ., Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, Επίκ. Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας, Τμ. Ιστορίας & Εθνολογίας, ΔΠΘ, Δρ Μαρία Κυριακίδου, Καθηγήτρια και Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ACT, Δρ Νικόλαος Δημητριάδης, καθηγητής Θρησκειολογίας στο ACT, Kοραλία Κοντού, project officer στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Home & Migration), Rachel Poole Muster, Διευθύντρια Operations του Black Summit Financial Group.

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα