Με άδεια ταμεία άφησε τη χώρα του ο πρόεδρος της Γκάμπια

23/1/17 | 0 | 0 | 495 εμφανίσεις

Έφυγε παίρνοντας μαζί του τουλάχιστον 11 εκατομμύρια δολάρια

Με άδεια ταμεία άφησε τη χώρα του ο πρόεδρος της Γκάμπια
 Περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια έκαναν φτερά από τα κρατικά ταμεία στη Γκάμπια μετά την αποχώρηση του επί μακρόν ηγέτη της χώρας  Γιαχία Τζάμε.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο σύμβουλο του προέδρου Αντάμα Μπάροου, οι ειδικοί ακόμα προσπαθούν να αξιολογήσουν την ακριβή ζημία για τη χώρα.

Πολυτελή οχήματα και άλλα αντικείμενα φορτώθηκαν σε αεροπλάνο μεταφοράς φορτίου τη νύχτα του Σαββάτου, που ο Τζάμε έφυγε από τη χώρα, τερματίζοντας την 22ετή παρουσία του στην εξουσία.

Αρνήθηκε να δεχθεί τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά τελικά έφυγε ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών ηγετών αλλά και υπό τον φόβο της απειλής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο πρόεδρος Μπάροου παραμένει στη γειτονική Σενεγάλη και δεν είναι σαφές πότε θα επιστρέψει.

Για να προετοιμάσουν την άφιξή του, ωστόσο, στρατεύματα μπήκαν στην πρωτεύουσα της Γκάμπια χθες Κυριακή. Επρόκειτο για δυνάμεις των μελών της Οικονομικής Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών, που είχαν μπει στην επικράτεια της Γκάμπιας με διαταγές να επιτεθούν, αν ο Τζάμε δεν αποχωρούσε από την εξουσία, παρέμειναν στη χώρα για την διατήρηση της ασφάλειας.

«Τα ταμεία είναι άδεια» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του συμβούλου. «Επιβεβαιώθηκε από τεχνικούς στο υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζάμε πήρε μαζί του περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες ενώ σε αξιωματούχους του κύριου αεροδρομίου της χώρας είχε δοθεί η εντολή να μην επιτρέψουν να βγει από τη χώρα η κινητή περιουσία του.

Πιστεύεται πως ο Τζέμ βρίσκεται τώρα στην Ισημερινή Γουινέα, αν και η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (2 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο