ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολλές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο άρθρο -και γιαυτό δύσκολα διαχειρίσιμες-, αλλά ως σχόλιο παραθέτω τα ακόλουθα από ομιλία του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στις 27-10-2019 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών”.
    ”Με την Τουρκία οι σχέσεις μας διαχρονικά δοκιμάζονται από τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της …Η Ελλάς έχει επιλέξει ως κύριο όπλο της απέναντι στις διεκδικήσεις αυτές το Διεθνές Δίκαιο . Σήμερα ωστόσο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απροσδόκητη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο .Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί , ούτε να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και δεν πρέπει να επιτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της…Πιστεύουμε στον διάλογο .Με όλους θέλουμε να συνεργαστούμε. Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι εκβιασμοί. Γιατί όπως ήδη ελέχθη αναφορικά με την αυριανή επέτειο του ΟΧΙ , η Ελλάδα απορρίπτει την επικράτηση της ισχύος έναντι του δικαίου.
    Γιαυτό και συστάσεις και προτροπές που μας καλούν τάχα να ”λογικευτούμε και να τα βρούμε”, πολύ δε περισσότερο πιέσεις φίλων, συμμάχων ή εταίρων ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Χρέος μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδας .
    Στη Θράκη, στο Αιγαίο ,στην Κύπρο μετριέται η αντοχή του Ελληνισμού.
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ”.
    Υ.Γ Αυτές τις δηλώσεις τις υπογράφω και με το Σταύρος Αθανασίου Ναλμπάντης (Σ.Α.Ν) και περιμένω να τις υπογράψουν και άλλοι ”απελπισμένοι ”, επειδή χάσαμε τον κ. Τσίπρα, τον εκπρόσωπο της Αριστεράς ,που δεν ξέρει να κυβερνά ,παρά να διαμαρτύρεται διαχρονικά. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ .

  2. Οποιαδήποτε πρόσβαση της τουρκίας στον ορυκτό πλούτο της περιοχής χωρίς εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση αποκέντρωσης των εξουσιών εκεί, θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε μή αναστρέψιμους συσχετισμούς στο Αιγαίο και (το χειρότερο) με μια ανεξέλεγκτη τουρκία να τους διαχειρίζεται.

      • Βασικά δεν νομίζω να βοηθούν μαξιμαλισμοί.
        Κλασσικό παράδειγμα ο Ιωαννίδης της χούντας: ξεκίνησε να καταλάβει την Πόλη και στο τέλος αποδέχθηκε την παράδοση τμήματος της Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα