Μαρτυρίες σοκ από εγκλωβισμένους οδηγούς: «Θέλουν θύματα – Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι – Μας λένε “γιατί βγήκαμε από το σπίτι”»

«Κραυγή» αγωνίας από εκατοντάδες οδηγούς που παραμένουν επί 22 (!) ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, στην Μεσογείων και σε άλλους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου. 

Πριν από λίγα λεπτά ένας ηλικιωμένος, ο οποίος έμεινε εγκλωβισμένος λίγα μέτρα από τα διόδια της Κάντζας, μίλησε στον ΣΚΑΪ και σόκαρε τους πάντες με αυτά που είπε:

«Κυρία Αναστασοπούλου, πεθαίνουν άνθρωποι εδώ πέρα! Θύματα θέλουν; Ντρέπομαι για την παιδεία του πρωθυπουργού και των υπουργών!». 

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την παρέμβαση του στο ΣΚΑΪ ο ηλικιωμένος οδηγός απεγκλωβίστηκε από τον Στρατό.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι» αναφέρει η Ειρήνη Ξενάκη, μιλώντας στο MEGA για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς εγκλωβίστηκαν στο δρόμο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

«Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», είπε η Ειρήνη Ξενάκη.

«Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών», πρόσθεσε η ίδια.

Από τις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στο φορτηγό του στην Αττική Οδό ένας από τους χιλιάδες οδηγούς, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, μπήκε στην Αττική Οδό από την είσοδο Αχαρνών και βρίσκεται λίγο μετά τα διόδια της Κηφισίας, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο, ενώ πλήρωσε κανονικά, χωρίς κανείς να του πει να μην μπει.

«Εμείς φταίμε, που είμαστε άχρηστοι, ανίκανοι και δεν ξέρουμε να οδηγούμε. Όλα λειτουργούν κανονικά το κράτος, η Αττική Οδός, μόνο εμεί φταίμε. Εμείς έχουμε ευθύνη», είπε απαντώντας ειρωνικά στο «τι φταίει».

Απάντησε επίσης ότι, δεν του μοιράστηκε τροφή ή νερό. «Στο μηδέν, ένα φαντάρος πέρασε και μου έδωσε μια χούφτα σταφίδες», είπε.

Όσο για το αν έχουν οι οδηγοί στο σημείο κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει στη συνέχεια, είπε πως «δεν μου είπε κανείς τίποτα. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από κανέναν. Μεταξύ μας λέμε αυτά που θεωρούμε με βάση αυτά που βλέπουμε γύρω μας».

Αναφορικά, τέλος, με το αν έγιναν κινήσεις απεγκλωβισμού των βαρέων οχημάτων, απάντησε πως «έγιναν κινήσεις για να βγουν αυτοκίνητα ΙΧ».

Play Video
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα