Μαρκέλλα Καβαλιεράτου: όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκέϊ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της Μαρκέλλας Καβαλιεράτου

12/02/2024

Στη Βουλή θα ψηφιστεί αυτήν την εβδομάδα μία ακόμη «εμβληματική μεταρρύθμιση» από αυτές που μας έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όχι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για διοικητική ούτε για οικονομική, αλλά για ιδεολογικοπολιτική μεταρρύθμιση. Αφορά στην αλλαγή του Αστικού Κώδικα για να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Εκτός της Ν.Δ. το νομοσχέδιο θα υπερψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά (διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ) και η Πλεύση Ελευθερίας. Θα καταψηφίσουν το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη καθώς και αρκετοί βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τα κόμματά τους, κυρίως από τη Ν.Δ. Πολιτικό αλαλούμ, ενώ αρκετοί εξακολουθούν να μιλούν για Δεξιά και Αριστερά με την παλαιά έννοια των όρων.

Η Κυβέρνηση επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και το συμφέρον των παιδιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι: «Για την Αριστερά τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά, έχει και προσωπικό ενδιαφέρον ο άνθρωπος.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο είναι, φαινομενικά,  ακατανόητη γιατί  διχάζει, εκτός από την κοινωνία και το κόμμα της Ν.Δ και της προκαλεί μεγάλο πολιτικό κόστος εν’ όψει των Ευρωεκλογών. Ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ενημερωτικά σεμινάρια στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του για να τους πείσει. Κοινώς, χρειάστηκε να τους κάνει ιδεολογικοπολιτικό «μασάζ». Παρ’ όλα αυτά πολλοί δεν πείστηκαν. Η Ν.Δ. ελπίζει ότι το πολιτικό κόστος που θα καταβάλει, θα είναι σχετικά διαχειρίσιμο αφού υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ομνύουν στον κάθε είδους δικαιωματισμό.

Σκοπός του νομοσχεδίου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 1, είναι: «Η διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φίλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» Η Ελλάδα η οποία δεν έχει εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, τη μετανάστευση, την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, την εθνική ασφάλεια κ.α., μαθαίνουμε ότι έχει εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Κύριε, θαυμαστά τα έργα σου!

Η «ισότητα στο γάμο» που επικαλείται η Κυβέρνηση είναι ψευδεπίγραφη. Ισότητα υπάρχει σήμερα. Κάθε γάμος (εκκλησιαστικός ή πολιτικός) έχει την ίδια νομική και ηθική αναγνώριση. Αλλά, γάμος νοείται η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας  με σκοπό τη δημιουργία απογόνων. Αυτό δεν ισχύει στο γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, μεταξύ δύο ανδρών ή δύο γυναικών, είναι στείρο.

Η ετεροφυλόφιλη οικογένεια και τα παιδιά που φέρνει στη ζωή είναι ο πυρήνας της κάθε κοινωνίας. Είναι η προϋπόθεση της αναπαραγωγής της, άρα, της διατήρησης του ανθρώπινου είδους με τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε γένους, φυλής ή έθνους. Όλα τα υπόλοιπα είναι συναισθηματικές ή ερωτικές ή κοινωνικές επιλογές ορισμένων ατόμων, οι οποίες όμως δεν μπορούν να λαμβάνουν τη νομική υπόσταση του γάμου.

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ισότιμοι αλλά όχι ίδιοι. Η φύση τούς έχει προικίσει με διαφορετικά σωματικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά αναλόγως του ρόλου που διαδραματίζουν. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Ο δικαιωματισμός, δηλαδή, το δικαίωμα να παντρεύεται ο καθένας όποιον θέλει, προσδιορίζοντας και το φύλο στο οποίο ανήκει, ανοίγει το δρόμο για τη μελλοντική νομική κατοχύρωση και άλλων δικαιωμάτων όπως π.χ. της πολυγαμίας (υφίσταται σε μουσουλμανικές χώρες). Γιατί είναι αποδεχτό να παντρεύονται δύο άνδρες και όχι ένας άνδρας με δύο γυναίκες; Το δεύτερο είναι φυσικότερο του πρώτου.

Τα παιδιά

Ψευδεπίγραφος είναι επίσης ο ισχυρισμός ότι το δικαίωμα στο γάμο δύο ομοφυλόφιλων προστατεύει τα παιδιά που ζουν μαζί τους. Κάθε παιδί έχει δύο βιολογικούς γονείς, έναν άνδρα και μία γυναίκα άρα, όπως προαναφέρθηκε, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δύο ανδρών ή δύο γυναικών, είναι στείρα, δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

Συμβαίνει όμως κάποιοι ομοφυλόφιλοι να έχουν παιδιά από προηγούμενο ετερόφυλο γάμο τους ή από κάποια παλαιότερη ετερόφυλη σχέση τους. Η γονική μέριμνα γι’ αυτά τα παιδιά ανήκει, σήμερα, στους βιολογικούς γονείς τους, ανεξάρτητα αν δε συμβιούν και όχι στο μετέπειτα ερωτικό σύντροφο του πατέρα ή της μητέρας τους. Αυτό συμβαίνει και με τα παιδιά των χωρισμένων ετερόφυλων οικογενειών. Αν εκλείψει ο ένας από τους βιολογικούς γονείς του παιδιού τότε η γονική μέριμνα ασκείται απ’ αυτόν που είναι εν ζωή. Αν εκλείψει και αυτός τότε η γονική μέριμνα περνάει στους στενότερους, εξ αίματος, συγγενείς (θείος, παππούς κλπ).

Με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων επιδιώκεται η γονική μέριμνα για τα ανήλικα παιδιά, αν εκλείψουν οι βιολογικοί γονείς τους, να περνάει στο μετέπειτα ομοφυλόφιλο σύζυγο του πατέρα ή της μητέρας τους. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν συνάψει γάμο να υιοθετούν παιδιά. Σ’ αυτήν την τελευταία περίπτωση τα παιδιά θα στερηθούν τα πρότυπα του πατέρα και της μητέρας με καθοριστικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και της ευρύτερης κοινωνικοποίησής τους.

Μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί επίσης ο λόγος που με το νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος ορισμού του επωνύμου των τέκνων. Ενώ μέχρι σήμερα τα παιδιά έχουν το επώνυμο του πατέρα τους, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ορίζεται ότι τα παιδιά έχουν σύνθετο επώνυμο, αποτελούμενο από τα επώνυμα των δύο γονέων τους. Δηλαδή π.χ. Παπαδόπουλος-Καραμήτρος.

Συμπέρασμα

Ο νόμος για το γάμο των ομοφυλόφιλων δεν αποσκοπεί ούτε στην ισότητα, ούτε στην προστασία των παιδιών. Στοχεύει να διαλύσει τις σταθερές της ελληνικής κοινωνίας, να ανατρέψει τις θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες της, να την αποκόψει από τις ρίζες της.

Το νομοσχέδιο αυτό, που  θα ψηφιστεί από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, αποτελεί μέρος του μεγάλου εγχειρήματος μετατροπής της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Μπροστά σ’ αυτόν το στόχο που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για το όποιο πολιτικό κόστος.

Από το δικαίωμα των λαθρομεταναστών να εγκαθίστανται στην ελληνική επικράτεια περνάμε στο δικαίωμα γάμου μεταξύ των ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από αυτούς. Από την εθνική παρακμή στην κοινωνική σήψη. Δυστυχώς «το βαρέλι δεν έχει πάτο»!

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγχαίρουμε με δυο χέρια την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο-αν δεν είναι μέλος του ΚΚΕ που είναι αντίθετο με τον γάμο των ομοφυλοφίλων- . Με επιχειρήματα το άρθρο της.

 2. Δέν μᾶς ἐξηγοῦν ποιά εἶναι αὐτή ἡ ´ Εθνική Στρατηγική ´ καί ποῦ στοχεύει;
  Ἔχουν ἀναλογισθεῖ ὅτι ὅταν τό παιδί πού θά ἔχει γεννηθεῖ μέ παρένθετη μητέρα γιά ὁμοφυλόφιλους ´γονείς ´ μεγαλώσει θά δικαιοῦται νά ρωτήσει γιά πόσα λεφτά τόν κυοφόρησε κάποια γυναίκα; Αὐτή ἡ ὑποτίμηση τῆς γυναίκας δέν συγκινεῖ κανέναν οὔτε τό τί θά αἰσθάνεται αὐτό τό παιδί;
  Προβλέπεται καί σεμινάριο πρός τούς ὁμοφυλόφιλους πού θέλουν νά προβοῦν σέ ´γάμο ´ μεταξύ τους, ὅτι κάπου στόν πλανήτη αὐτόν ὑπάρχει τό ἕτερον ἥμισύ τους, τοῦ ἄλλου φύλου ἀπό αὐτούς; Διότι ὁ Θεός ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν.

  • Το ντοκουμέντο της «Εθνικής στρατηγικής» συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2021 αμέσως μετά το μνημόνιο Biden βάσει του οποίου οι ΗΠΑ αυτοανακυρήχθηκαν σε προστάτιδα δύναμη των ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλη την υφήλιο. Δείτε σχετικά για να κατανοήσετε το λόγο που έγιναν όλα αυτά:
   https://www.anixneuseis.gr/%ce%bc-%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%e1%bc%90%ce%b3%cf%89%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%ad%ce%bd-%ce%b5%e1%bc%b6%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84/#comment-1009852

    • Αγαπητή Ελένη Π.
     Η σειρά των γεγονότων έχει ως εξής:
     2021-02-04 Μνημόνιο Biden
     Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
     Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons
     https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/
     2021-03-17 Σύσταση επιτροπής με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ.
     Μητσοτάκη με σκοπό τη σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής για
     την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+
     Πλήρες κείμενο:
     https://www.primeminister.gr/wp-content/uploads/2021/06/ethniki_statigiki_gia_thn_isothta_ton_loatki.pdf
     2023 Μάϊος Το παραπάνω κείμενο ενσωματώνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα
     της ΝΔ.
     https://nd.gr/ekloges-2023/dikaii-ellada/koinoniki-synohi
     ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
     – Για μιά λεπτομερή παράθεση των παραπάνω όσο και των θέσεων των
     κομμάτων στη χώρα μας σχετικά με τους ΛΟΑΤΚΙ+ δείτε το κείμενό μου
     ΗΠΑ ΛΟΑΤΚΙ Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα.
     ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
     1. Ο πρωθυπουργός μας έσπευσε αμέσως μετά το μνημόνιο Biden να
     «υλοποιήσει» την «ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ» στη χώρα μας.
     2. Τα ελληνικά κόμματα που έχουν τη πλειοψηφία στη Βουλή προωθούν
     τη πολιτική των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ+
     ΠΡΟΤΑΣΗ:
     – Διαβάστε το κείμενο της «Εθνικής Στρατηγικής για τους ΛΟΑΤΚΙ+»
     ΣΧΟΛΙΟ:
     – Από τις σχετικές αναρτήσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου
     σχετικά με το θέμα του γάμου ομοφύλων, οι μόνες που συσχετίζουν
     τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης με το μνημόνιο Biden είναι
     δύο:
     α. 2024-01-27
     Διονύση Δρόσου:
     «Ολιγαρχία του χρήματος και πολτοποίηση των κοινοτήτων.»
     https://slpress.gr/idees/oligarxia-tou-xrimatos-kai-poltopoiisi-ton-koinotiton/
     β. 2024-02-02
     Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου:
     «Και Σεξουαλικώς Ανήκωμεν εις την Δύσιν»
     https://www.konstantakopoulos.gr/27961/%cf%83%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8e%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b9%ce%bd

     Τολμώ να πώ ότι οι υπόλοιποι δέν θέλουν να αποκαλύψουν στους συμπολίτες
     μας το ρόλο των ΗΠΑ και της υποτελούς ολιγαρχικής ελίτ της χώρας μας
     στη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων.

     • ᾿Επειδή ἐμεῖς ὡς λαός εἴμαστε ᾿Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κάτι πού δέν ἰσχύει γιά τόν λαό τῶν ΗΠΑ, ὁποιαδήποτε συσχέτιση σέ τέτοια θέματα μεταξύ τῶν δύο λαών εἶναι ἄκυρη. Θέματα βαθύτατα θεολογικά, πού ἀφοροῦν διαφορετικά τήν ἰδιαιτερότητα τοῦ κάθε λαού, δέν ´κουμπώνουν ´ ὅπου νάναι.
      Θά ἑστιάσω ἀπό τό ἄρθρο τοῦ κ. Κωνσταντακόπουλου στό:

      «Και κάτι ακόμα. Αφού θέλουν να μιμηθούν τη Δύση οι κυβερνητικοί, γιατί δεν απαγορεύουν εντελώς την παρένθετη μητρότητα, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των μελών της Ε.Ε.; Γίνονται φοβερά, εντελώς μεσαιωνικά πράγματα με την παρένθετη μητρότητα, όπως η πλήρης καταστροφή των στοιχείων, ώστε να μη μπορέσουν ποτέ τα παιδιά που γεννήθηκαν από μια παρένθετη μάνα να την εντοπίσουν, κάτι που πιθανότατα θα θελήσουν. Δείχνουν αυτά τα πράγματα την πλήρη αναισθησία των ισχυρών αυτής της κοινωνίας, που ενδιαφέρονται να δώσουν παιδιά σε γονείς ως μορφή ιδιοκτησίας, ουδόλως όμως τους ενδιαφέρει να προστατεύσουν τα ίδια τα παιδιά.»
      Δηλαδή, τέως μητέρες;

 3. Πάντα κάπου συζητούνται διεθνή θέματα -όπως των ΛΟΑΤΚΙ+-αλλά γιατί γίνονται αποδεκτά από κυβερνήσεις και κυρίως από τους λαούς σχεδόν αμέσως;;;.
  Από τον ελληνικό λαό περιμέναμε να αμυνθεί μαζικά για την Ιστορία της Ελληνορθοδοξίας των 20 αιώνων.
  Συζητήθηκε το θέμα το 2021 στις ΗΠΑ ,τον Αύγουστο του 2023 μας ήρθε από εκεί έγγαμος με ομόφυλό του ο κ. Κασσελάκης-τον οποίον (ας μη ξεχνάμε) είχε βάλει στην ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο σιωπηλός τώρα κ. Τσίπρας και έκτοτε -με τον κ.Κασσελάκη Αρχηγό τους ”πέταξαν την σκούφιες τους” από χαρά όλοι οι Συριζοφύλακες και θα ψηφίσουν με δυο χέρια το ”προσυζητημένο” στις ΗΠΑ νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη , τις ΗΠΑ που για άλλα θέματα τις βλέπει με μισό μάτι ο Σύριζα και γενικά η αθάνατη Αριστερά.
  Όσο για το ΠΑΣΟΚ ξέχασε και το σύνθημα του ”αντιαμερικανού” ιδρυτή του ” Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” ,εκτός αν ήθελαν να κάνουν αυτούς τους δεδομένους Έλληνες .
  Η Ελλάδα ,αδέρφια ,”παγκοσμιοποιείται” νωρίτερα από ότι περιμέναμε και ως τέτοια δύσκολα θα ”παλαίψει” γιαυτήν την φλούδα της γης που κατέχει από το 1947.
  Χαμηλές πτήσεις λοιπόν για όλους μας σε εθνικά θέματα.
  Ελπίδα μας ο Πανάγαθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα