Μήπως να στέλναμε ένα μήνυμα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Δεν τα καταφέρνω στις εκλογικές εκτιμήσεις διότι δεν έχω την επαφή που απαιτεί ένα κρίσιμο δείγμα με τον κόσμο. Τελευταία έχω περιορισθεί στο διαδίκτυο και εδω ο κόσμος που σε παρακολουθεί έχει πάνω κάτω τις ίδιες αντιλήψεις με σένα. Οπότε δεν έχουμε καλή εικόνα της κοινωνικής βούλησης, όπως θα εκφρασθεί σήμερα.
Σε γενικές γραμμές αν η ΝΔ πέσει απο το 30%, ελάχιστο ποσοστό που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να την ανησυχήσει.
Τρία είναι τα στοιχεία που μέτρησαν στην προεκλογική περίοδο:
Το ένα είναι η επιτυχία της ΝΔ να περάσει στον κόσμο, με καταλυτική βοήθεια της συγχορδίας των ΜΜΕ, την εντύπωση πως μετά απο το Μητσοτάκη το χάος. Εντύπωση που δεν κατάφερε να ανατρέψει η αντιπολίτευση.
Το δεύτερο είναι ότι ακόμη και σήμερα μετρά η κομματική αγκύλωση. Είναι εντυπωσιακό πόσο αγκυλωμένα στις παραδοσιακές κομματικές προτιμήσεις τους είναι τα κοινωνικά στρώματα. και, μάλιστα, ακόμη και με υψηλό εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Και αυτό ανεξαρτήτως των αποτυχιών της κυβέρνησης ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ψηφίζουν αυτό που συνήθισαν ή ψήφιζε παραδοσιακά η οικογένειά τους. Δεν παρακολουθούν και δεν τους ενδιαφέρουν πολιτικές.
Στον κόσμο πέρασε και κυριαρχεί μια φοβία για όλα. Απο την οικονομία ως την Τουρκία. Θέλει ησυχία με κάθε τίμημα. Δεν τον ενδιαφέρει αν η Τουρκία με τη Διακήρυξη Φιλίας κατάφερε να επιβάλλει ειρηνικά ένα δεύτερο casus belli στην Ελλάδα.
Με το πρώτο casus belli η Τουρκία απέτρεψε και συνεχίζει να αποτρέπει την Ελλάδα να ασκήσει δικαίωμά της (επέκταση των χωρικών υδάτων) που της δίνει το δίκαιο της θάλασσας.
Με την Διακήρυξη Φιλίας η Τουρκία επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει ψευδαισθήσεις περί των Θαλασσίων Ζωνών αλλά αν επιχειρήσει να ασκήσει τα δικαιώματά της καταπατά την Διακήρυξη, θα εγκληθεί για αναξιοπιστία και θα έχει και επιπτώσεις. Ό,τι κάνει η Αθήνα πρέπει να ρωτάει την ¨Αγκυρα.
Αυτά για τον κόσμο που τα βγάζει πέρα δύσκολα οικονομικά είναι λεπτομέρειες χωρίς σημασία.
Φοβάται, επίσης ο κόσμος μια νέα οικονομική κρίση και ο φόβος αυτός δεν είναι αβάσιμος. Η κακοδιαχείριση και η σπατάλη απο την κυβέρνηση δεν έχει όρια. Αλλά ο κόσμος αδιαφορεί. Φοβάται, μεν αλλά εμπιστεύεται, ακόμη, το Μητσοτάκη με το επιχείρημα ότι οι άλλοι θα είναι χειρότεροι.
Η τρίτη παράμετρος που μετρά στην εκλογική συμπεριφορά της κοινωνίας είναι η καταστρεπτική εμπειρία του Συριζα. Τίποτε θετικό δεν έχει να θυμηθεί το εκλογικό σώμα. Του έχει μείνει η εικόνα μαθητευόμενων μάγων που βρήκαν εξουσία και εφόρμησαν να την καταλάβουν.
Να πω, τέλος, και την θέση μου.
Θεωρώ πως η σημερινή κυβέρνηση ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Απο δω και πέρα θα παράγει κρίση, διαφθορά και αλαζονεία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει ένα μήνυμα. Στην ακόμη καλύτερη περίπτωση πρέπει να απονομιμοποιηθεί-ΠΟΛΙΤΙΚΑ- να κυβερνά. Να περάσουμε, δηλαδή, σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Και αν αποτύχουν να αναζητήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό.
Το σημερινό είναι βαθιά άρρωστο.
Το βράδυ ή αύριο το πρωί θα τα ξαναπούμε.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστά μίλησε ο κ. Κωτσόπουλος.

    Και στο τέλος ότι αναγάγονται όλα τα ελληνικά θέματα σε διμερή και νωρίτερα όταν είπε ότι σύντομα θα πρέπει να παρθεί κάποια απόφαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Πως θα τερματιστεί εκεί ο πόλεμος, κανείς δεν ξέρει.

  2. Θεωρώ ότι δεν έρχονται αλλαγές με μηνύματα.
    Ψηφίστηκαν τρία κόμματα δεξιά της ΝΔ και το “μήνυμα” το οποίο πήραν τα κατεστημένα κόμματα ήταν ότι οφείλουν να ψηφίσουν το ταχύτερο δυνατό ένα νόμο για τον… γάμο ομοφυλοφύλων.
    Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει για να την ακούσουν, να αλλάξει όχι σε επίπεδο συνθημάτων αλλά στην ουσία της.

  3. Αν πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα-γιατί για τα υπόλοιπα θα τα βρούμε-είναι προς την ”δημούτσουνη οχιά ”του σημερινού Σύριζα , η οποία ”αν σηκώσει κεφάλι ” και παραμείνει άλλα τρία χρόνια μέχρι τις Γενικές εκλογές του 2027, θα ”τρελάνει” πολλούς Έλληνες -ιδίως τους νέους ,τους ζωόφιλους, τις ζωόφιλες και τους δικαιωματιστές χωρίς Πατρίδα και Θρησκεία- και η Ελλάδα η Πατρίδα μας θα ζήσει ένα εφιάλτη, που δεν αποκλείεται να μας ξαναδιχάσει βαθιά σε όλα τα θέματα ,αλλά τότε θα είναι αργά .
    Μετεκλογικώς -νομίζω-πως θα απαξιωθεί από όλα τα υπόλοιπα κόμματα .
    Υ.Γ Δεν είχα σκοπό να επηρεάσω την ψήφο όσων Ελλήνων δεν ψήφισαν ακόμη.

  4. Εκκωφαντικό ράπισμα στη ΝΔ. 28% ταβάνι, στο 2ο κύμα exit polls. Εκκωφαντικό ράπισμα στη ΝΔ. 28% ταβάνι, στο 2ο κύμα exit polls.

    Όσο νυχτώνει, το ράπισμα προς τη ΝΔ γίνεται όλο και πιο ηχηρό. 28% με το ζόρι. Αυτή η κυβέρνηση δεν βγάζει 4ετία.

  5. Τίποτε δεν είναι εκκωφαντικό -μπλε θα είναι πάλι η Ελλάδα εκτός από τους δυο νομούς της Κρήτης -Ηρακλείου και Λασηθίου -, που τίμησαν τον κ. Ανδρουλάκη ύστερα από 15 χρόνια .
    Για δείτε ένα-ένα ένα νομό τα αποτελέσματα για συμπεράσματα.
    Από αύριο ”’θα μαλιοτρασβιούνται” οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης και θα μερικοί θα εμφανίζουν από τα σύννεφα τον κ. Τσίπρα .
    Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανασχηματισμό και θα προσπαθήσει να νικήσει τον ”ανελέητο” λαϊκισμό για να μη ξαναέχουθμε το 1981 ή το 2009 και κυρίως το 2015 και από -το κυριότερο-πανάσχετους λαϊκιστές .
    Υ.Γ Η Θεσσαλία πάντως με τα δύο κακά (Τέμπη, πλημύρα) της 2ετίας δεν πίστεψε τον συχνό επισκέπτη της κ . Κασσελάκη , τα ποσοστά του οποίου ίσως είναι από τα χειρότερα πανελλαδικώς .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα