Μήπως άρχισε να ενεργοποιείται το παρακράτος;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στην αρχή δεν το πίστευα, όταν μου το έλεγαν, αλλά όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιώ πως το βαθύ κράτος είχε συμμετοχή στην ακύρωση της χθεσινής εκδήλωσης για το βιβλίο της κ. Δελιβάνη “Για την Ελλάδα που ματώνει”.
Τα στοιχεία:
1.-Το παρακράτος έχει διεισδύσει στους αναρχικούς. Πολλές απο τις ενέργειές τους γίνονται με δική του έμπνευση και καθοδήγηση. Ενδεχομένως, χωρίς να το γνωρίζει η πλειοψηφία τους.
2.-Μισή ώρα πριν αρχίσει η εκδήλωση και εμφανιστούν οι αναρχικοί, η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας τηλεφώνησε στον κ. Νατσιό και του συνέστησε να μην πάει στην αίθουσα διότι θα εμφανίζονταν αναρχικοί. Ο Νατσιός ενημέρωε την κ. Δελιβάνη και ακύρωσε την συμμετοχή του και οι αναρχικοί εμφανίστηκαν μετά απο μισή ώρα, Η αστυνομία που γνώριζε τα πάντα, έπινε καφέ στα γραφεία της. Ευτυχώς. Προσωπικά θα έφευγα αν ερχόταν. Δεν θα συντόνιζα εκδήλωση με την προστασία της αστυνομίας.
3.-Μεταξύ των αναρχικών υπήρχε και ένας κύριος, με έναν σκύλο, και συνομιλούσε με οικειότητα μαζί τους.. Σαν και αυτούς τους γνωστούς σκύλους. Να ήταν κάποιος που ήρθε με τον σκύλο του να παρακολουθήσει την εκδήλωση, δύσκολο. Να ήταν αναρχικός, δεν έμοιαζε.
4.-Με ευκολία ταχύτητας φωτός βγήκαν απο τα σεντούκια της ασφάλειας σχόλιο της κ. Δελιβάνη πριν πολλά χρόνια κατά καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πάνω κάτω δίδασκε πως Ελλάδα στην περιοχή (της Μακεδονίας) δεν υπήρχε και άλλα παρόμοια. Αναπαρήγαγε για λόγους που γνωρίζουμε ό,τι αποτελούσε προπαγάνδα κύκλων της γειτονικής χώρας. Βγήκε και ένα φανταστικό σενάριο που αποδίδεται στην εκδήλωση: περί αντισημιτισμού και άλλα παρόμοια για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα. Η διαστρέβλωση είναι μια τακτική που το παρακράτος, και όσοι το υπηρετούν, την γνωρίζουν καλά.
Το παράδοξο είναι ότι κανείς απο τους αναρχικούς, χθές, δεν γνώριζε ούτε τη Δελιβάνη, ούτε κανέναν απο εμάς. Μόνο τον Νατσιό ήξεραν. Πως με τέτοια ταχύτητα βρέθηκαν στοιχεία και κατασκευάσθηκε ένας μύθος;
5.-Η αναρχική ομάδα που έκανε την εισβολή ήταν η μια απο τις τρείς της Υφανέτ. Η πιο ήπια. Η αστυνομία ζήτησε άδεια απο τον πρύτανη να επέμβει και δεν έδωσε ο πρύτανης. Σκεφτείτε μόνοι σας: η κατάληψη της Υφανέτ χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομία δεν έχει διεισδύσει στο εσωτερικό; Όταν είναι τόσο συγκεντρωμένοι οι αναρχικοί πόσο δύσκολο είναι να χειραγωγήσεις την ομάδα τους και να την διαχειρίζεσαι;
6.-Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαζόταν ένα βιβλίο. Το βιβλίο έχει τίτλο: Για την Ελλάδα που ματώνει. Επειδή θα την συντόνιζα το διέτρεξα με κάποια ταχύτητα. Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι, κυρίως, αντιμνημονιακό. Και κριτικό στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Και εδώ τελειώνουν όλα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε αντισημιτισμού, ούτε αντισιωνισμού, ούτε κατά των ΛΟΑΤΚΙ.
Η θεματολογία του είναι τα δύο προαναφερθέντα θέματα.
Η κυβέρνηση έχει λόγους να φοβάται μην αναπτυχθεί κάποια κοινωνική δυναμική που θα αμφισβητήσει τον μονόλογό της σε επίπεδο κοινωνίας. Στη βουλή ελέγχει τα πάντα. Στην δικαιοσύνη, επίσης. Προσπαθεί να μην της ξεφύγει κάτι σε επίπεδο κοινωνίας. Είχε λόγους να ενεργοποιήσει τους παρακρατικούς της μηχανισμούς. Το έκανε.
7.-Αρωγός, συνειδητός ή όχι δεν το ξέρω, στην προσπάθειά της αυτή η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών. Καθηγητές που θεωρούν πως η συμπεριφρά των αποκλεισμών είναι η ιδεολογία της αριστεράς. Και νοιώθουν πως επειδή εργάζονται στο πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο είναι δικό τους. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ελληνική κοινωνία. Αυτή το συντηρεί. Και καμιά αριστερή ομάδα δεν μπορεί να αποφαίνεται ποιος θα εισέλθει και ποιος θα μιλήσει. Ας πληρώσουν την λειτουργία του οι πανεπιστημιακοί της Συσπείρωσης και οι αναρχικοί και τότε θα έχουν το δικαίωμα αποκλεισμών. Όσο το πληρώνει η κοινωνία το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία.
8.-Τέλος, αρωγός στην προσπάθεια του παρακράτους να κτυπήσει εν τη γενέση τους κινήματα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, και ορισμένα ΜΜΕ στα οποία δεν θα αναφερθώ ονομαστικά. Διάβασα τα ρεπορτάζ τους και επειδή ήμουν παρών στα χθεσινά γεγονότα μπορώ να σας πω πως δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικές οι αποκαλύψεις!
    Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ωστόσο το παρακράτος ή οι κύκλοι παραεξουσίας βρίσκουν και κάνουν. Αυτά τα γίδια (συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα) που σπεύδουν να βγουν για “αντιφασιστικό” ακτιβισμό με σημαίες και με ταμπούρλα, έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία;
    Κυρίες και κύριοι αντιφασίστες δεν σας αρέσει η Ελλάδα; Φύγετε να γλυτώσουμε. Ο Ερντογάν σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

  2. Φρονώ πως δεν πρέπει ξανά να αναφέρουμε και ως λέξη την λέξη παρακράτος ,γιατί δεν υπάρχει ελληνικό κράτος με την σημασία της λέξεως .
    Το μόνο που υπάρχει είναι ένα αδύναμο κράτος , το οποίο ,μετά το περιστατικό του φόνου από αστυνομικό του νεαρού Γρηγορόπουλου στην Αθήνα την 6/12/2008, δεν τολμά ”να πειράξει και την τρίχα” νεαρού ”για να μη ξαναπάρουν φωτιά τα τόπια” σε όλες τις πόλεις και κυρίως τις Πανεπιστημιουπόλεις με την στήριξη όλων των αντιδεξιών , αντικυβερνητικών και όλων των ΑΝΤΙ συλλογικοτήτων -παντός μορφωτικού επιπέδου – που και τότε και τώρα θέλουν την κυβέρνηση και ας γίνει η Ελλάδα μας Λωρίδα της Γάζας και αυτοί να κυβερνούν επί ερειπίων .
    ΥΠΕΡΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ”ΧΑΙΔΕΥΤΗΚΕ” ΑΔΕΡΦΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ -ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ -ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , ΕΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ,ΣΤΑ ΔΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ”ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ” Η ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ .
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ .
    Υ.Γ Φυσικά δεν πρωτοπορούμε στον κόσμο ,γιατί αλλού ”σκοτώνουν” και παιδιά του Δημοτικού συμμαθητές τους ή δασκάλους τους ,αλλά αν δεν ομοφρονήσουν όλα τα κόμματα να βάλουν στα παιδιά κόκκινες γραμμές -από το Νηπιαγωγείο ακόμη- στην επόμενη 10ετία ”θα μας δέρνουν όλους” πραγματικά η μεταφορικά .
    ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ .
    ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΄’ΉΡΕΜΟΥΣΑΝ” ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΣΑΝ .
    Σταύρος Αθαν. Ναλμπάντης

  3. Στα γεγονότα του Χημείου το 1985, βρέθηκα κατά λάθος πολύ κοντά στον κυκλώνα των επεισοδίων. Είχα κατέβει για φροντιστήριο – ήταν στα Εξάρχεια!

    Ένας συμμαθητής ήταν αναρχο-αυτόνομος και αρκετά μέσα στα πράγματα. Θυμάμαι που μου είχε πει ότι σίγουρα υπήρχαν ασφαλίτες ανάμεσά τους!

    Δηλ μάλλον δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Ρωτήστε τον Καραμπελιά, κ. Σαββίδη. Τώρα μπορεί να είναι ιστορικός, τότε όμως ήταν ο ιδεολογικός ινστρούχτοράς τους.

    • Ας έχουμε σε υπόληψη αυτόν τον Μυτιληναίο , ο οποίος -αν μη τι άλλο -είναι αυτοδημιούργητος και κρατάει την οικογενειακή επιχείρηση πάνω από 100 χρόνια και τέλος πάντων δεν απαξιώνουμε όποιον ”λέει καλά λόγια” για τον σημερινό και όποιον άλλον πρωθυπουργό μας.
      Υπάρχουν και λογικοί Έλληνες -που διακρίνουν το καλό από το κακό- σαν εμάς εδώ στις Ανιχνεύσεις -πλην εξαιρέσεων-που τολμούν να εκφράσουν ελεύθερα τις γνώμες και τις απόψεις τους ,αδιαφορώντας πως τους κρίνουν οι άλλοι οι ”ανοιχτόμυαλοι” και οι ”ακομμάτιστοι”.
      Υ.Γ Ανατρέξετε στην ”Φυλλάδα” το διαδίκτυο για να δείτε περισσότερα για τον ”ηλίθιο πολιτικά” κ. Μυτιληναίο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα