Μήνυμα Λαβρόφ στους Κούρδους της Συρίας: Μην βασίζεστε στις ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τους Κούρδους της Συρίας να μην βασίζονται στους πολιτικούς των ΗΠΑ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε: «Συμβουλεύω τους Κούρδους να μην ξεγελιούνται από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας που καλλιεργούν αποσχιστικές τάσεις στην ανατολική Συρία και στοχεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ έκανε μια δήλωση για την πολιτική κατάσταση στη Συρία και τους Κούρδους:

“Οι Κούρδοι θα πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μέρος της συριακής κοινωνίας. Είμαστε σε στενή επαφή με τους εκπροσώπους των Κούρδων. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε τα έννομα συμφέροντά τους να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία νέων πολιτικών πλαισίων κατά τις εργασίες της Συνταγματικής Επιτροπής».

Στην ομιλία του, ο Λαβρόφ είπε: “Συμβουλεύω τους Κούρδους να μην ξεγελιούνται από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας που καλλιεργούν αποσχιστικές τάσεις στην ανατολική Συρία και στοχεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις. Θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι αυτά μπορεί να επηρεάσουν και άλλες χώρες».

Τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας

Σύμφωνα με τον έμπειρο Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος δήλωσε ότι θα επιμείνει στην εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από όλες τις χώρες, «η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τις δυνάμεις των οποίων η στρατιωτική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη και σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher, από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία των διαβουλεύσεων για το νέο Σύνταγμα της Συρίας. Ο Γκάλαχερ εξέφρασε την ελπίδα του ότι «τα μέρη θα συνεργαστούν μεταξύ τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που θα καταστήσουν δυνατή την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση».

Πηγή: artigercek/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα