Μήνυμα από μέλη του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου στο Πακιστάν! “Δημιουργείτε τρομοκράτες αντί για γιατρούς, μηχανικούς, επιχειρηματίες”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Yπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ινδία, τα μέλη του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου επαίνεσαν τη χώρα για τις αφοσιωμένες προσπάθειές της στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισαν την κρίσιμη ανάγκη για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας.

Όταν ρωτήθηκε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις από γείτονες, το μέλος της Βουλής των Λόρδων του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδος Ράμι Ρέιντζερ, είπε ότι θα πρέπει να “ντρέπονται” για τον εαυτό τους και να επικεντρωθούν στις μελλοντικές γενιές τους.

Ο Λόρδος Ρέιντζερ μίλησε στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε μια επίσημη εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο Λονδίνο για να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Βομβάης στις 26/11/08 στο Γκάντι Χολ, Ινδία Χάουζ στο Λονδίνο.

Οι επιθέσεις της Βομβάης το 2008 (συνήθως αναφέρονται ως επιθέσεις 26/11) ήταν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2008, όταν βαριά οπλισμένοι τρομοκράτες από το Πακιστάν Λασκάρ-Ε-Τάιμπα (LeT) δημιούργησε όλεθρο στους δρόμους της πόλης, επιτίθενται σε πολλές βασικές δημόσιες εγκαταστάσεις και πυροβολούν αδιακρίτως άοπλους πολίτες. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 166 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, και άφησαν περισσότερους από 300 τραυματίες.

Σημειώνοντας ότι το μήνυμά του προς τους γείτονες είναι πολύ απλό, ο Λόρδος Ρέιντζερ είπε, “δημιουργείτε τρομοκράτες αντί για ειδικούς. Δημιουργείτε τρομοκράτες αντί για γιατρούς, μηχανικούς και επιχειρηματίες.”

Είπε ότι είναι καιρός να αλλάξουν την εστίασή τους και να αναπτύξουν τους ανθρώπους τους για να κάνουν θετικά πράγματα.

“Η χώρα δημιουργήθηκε με ένα εκατομμύριο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες εκατομμύρια να γίνονται πρόσφυγες για να σας δώσουν μια χώρα. Τι χάος έχετε κάνει σε αυτή τη χώρα; Θα πρέπει να ντρέπεστε για τον εαυτό σας και θα πρέπει να σκεφτείτε τη μελλοντική γενιά, ότι δεν πρέπει να υποφέρουν όπως έχουν υποφέρει οι προηγούμενες και οι σημερινές γενιές”, είπε ο Λόρδος Ρέιντζερ.

Πρόσθεσε επίσης, ” ως εκ τούτου, είμαι θύμα διαίρεσης. Ο πατέρας μου σκοτώθηκε και έγινα πρόσφυγας. Έτσι αισθάνομαι πολύ λυπημένος που η ηγεσία πρέπει να ξυπνήσει.”

Τόνισε ότι η ηγεσία πρέπει να δώσει μια νέα κατεύθυνση στη χώρα και στον λαό, διότι αυτός δεν είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε σε ένα παγκόσμιο χωριό όπου όλοι οι άνθρωποι αλληλοεξαρτώνται ο ένας από τον άλλο.

Ο Βιρέντρα Σάρμα, Βρετανός βουλευτής ινδικής καταγωγής, τόνισε ότι η τρομοκρατία φέρνει καταστροφή που βλάπτει τα έθνη, προσθέτοντας: “το έχουμε δει αυτό πριν από 15 χρόνια.”

“Είμαστε μάρτυρες ότι ακόμη και σήμερα, εκείνα τα έθνη που πιστεύουν στην τρομοκρατία και εκείνα που πιστεύουν στην επιθετικότητα δεν ευημερούν”, είπε, τονίζοντας, “χαιρετίζω την Ινδία ακόμη και εκείνες τις μέρες.”

Ο Sharma τόνισε περαιτέρω ότι η Ινδία εξακολουθεί να εργάζεται και να προσπαθεί το καλύτερο επίπεδο για να τελειώσει την τρομοκρατία και να φέρει ειρήνη και ευημερία.
“Η Ινδία εργάζεται για να συνεργαστεί με αυτές τις κοινότητες, αυτά τα έθνη, για να ενωθούν για να είναι μέρος της ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ειρήνη, η οποία θα φέρει ευημερία”, είπε μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα άλλο μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, η Κάθριν Γουέστ, στην εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να επιλύουμε τις διαφορές μέσω της ομιλίας και της κατανόησης, όχι της βίας.

Υπογραμμίζοντας την τρομοκρατική επίθεση της Βομβάης στις 26/11, ο Γουέστ είπε: “Σήμερα είναι πολύ σημαντικό να επαναβεβαιώσουμε το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν τη ζωή τους ειρηνικά και να μην ζουν με φόβο και τρόμο για μια επίθεση, κάτι που ακριβώς συνέβη το 2008.”

Εξέφρασε επίσης την ευχαρίστησή της να ενταχθεί σε αρκετούς βουλευτές από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και επίσης με τον Ύπατο Αρμοστή, όπου άκουσαν μουσική, έβαλαν μερικά λουλούδια και θυμήθηκαν όλους εκείνους που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Βομβάης στις 26/11.

“Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και πρέπει να επιλύουμε τις διαφορές μέσω της ομιλίας και της κατανόησης, όχι μέσω της βίας. Έτσι, επαναλαμβάνουμε το απλό μήνυμα της μνήμης και της ασφάλειας, εξαλείφοντας το μίσος, προωθώντας την κατανόηση και προωθώντας την ειρηνική συνύπαρξη”, πρόσθεσε. (ANI)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα