Μέρκελ: Στον ΟΗΕ το επόμενο βήμα της

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με το Politico, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες φέρεται να της πρότεινε να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου για το Κλίμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες επέστειλε επιστολή στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με την οποία της προτείνει να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου σε συμβούλιο («high-level advisory board») το οποίο θα ασχολείται με την «ανάπτυξη και τη διαχείριση παγκοσμίων δημοσίων αγαθών όπως είναι για παράδειγμα οι ωκεανοί» στο πλαίσιο της «κοινής ατζέντας» («Our Common Agenda» report) που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρονται, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν είχε δώσει κάποια απάντηση.

Το όνομα της Μέρκελ έχει όμως ακουστεί ως υποψήφιο και για ένα άλλο πόστο: εκείνο του επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα (U.N. climate chief), με δεδομένο ότι η Πατρίτσια Εσπινόζα που βρίσκεται σήμερα στο συγκεκριμένο πόστο (ως executive secretary της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή) θα έχει έως το καλοκαίρι αποχωρήσει.

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα