Λουκασένκο για Καζακστάν: «Αν η Ρωσία αποτύχει, θα μας αλέσουν στις μυλόπετρες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

“Αν η Ρωσία αποτύχει – θα μας αλέσουν”

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο πιστεύει ότι η κατάσταση στο Καζακστάν είναι μια προσπάθεια επίθεσης στις μετασοβιετικές χώρες οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, προκειμένου να «πνίξουν τη Ρωσία στο αίμα», γράφει η σερβική b92.

«Θέλουν να πνίξουν τη Ρωσία στο αίμα. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: Εάν η Ρωσία αποτύχει, δεν θα ξέρουμε καν πού θα καταλήξουμε. Απλώς θα μας σκάσουν. Όπως λέω – θα μας αλέσουν στις μυλόπετρες και θα μας φτύσουν», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το RIA Novosti που επικαλείται στο Sputnik Belarus.

Θεωρεί ότι η αποστολή μονάδων στρατου του CSTO προκάλεσε, όπως είπε, «ανησυχία» στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις στο Καζακστάν.

Στο Καζακστάν, από τις 2 Ιανουαρίου, μετά την αύξηση των τιμών των καυσίμων, σημειώνονται διαδηλώσεις που έχουν κλιμακωθεί σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις και στις οποίες περίπου χίλιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετές δεκάδες σκοτώθηκαν.

Η Λευκορωσία έστειλε δυνάμεις στο Καζακστάν ως μέρος της αποστολής του CSTO (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας).

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα