Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 140 τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, κατά τις μάχες ανάμεσα σε ομάδες ενόπλων που ξέσπασαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Τρίπολη της Λιβύης, με φόντο το πολιτικό χάος και τη σύγκρουση των δύο κυβερνήσεων που διεκδικούν την εξουσία. 

Οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων μαίνονταν όλη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρες χθες σε συνοικίες της Τρίπολης (δυτικά). Ακούγονταν ριπές αυτομάτων όπλων και βομβαρδισμοί. Ανήσυχη ηρεμία βασίλευε στην πόλη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, ο Αμπντουλχαμίντ Ντμπάιμπα, εμφανίστηκε σε βίντεο, πλαισιωμένος από τους σωματοφύλακές του, να χαιρετά μαχητές που τάσσονται στο πλευρό του.

Οι νέες συγκρούσεις έχουν εύρος άνευ προηγουμένου μετά την αποτυχία, τον Ιούνιο του 2020, της εκστρατείας του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, να καταλάβει στρατιωτικά την πρωτεύουσα, στο απόγειο της εμφύλιας σύρραξης που ακολούθησε την πτώση του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τον νεότερο απολογισμό θυμάτων έξι νοσοκομεία υπέστησαν πλήγματα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/livyi-toulaxiston-23-nekroi-apo-tis-maxes-stin-tripoli/