Λιβύη: Στη «μάχη» για την προεδρία ο στρατάρχης Χαφτάρ -Πώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, με ομιλία του που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση.

«Ανακοινώνω τη υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή τρέχω πίσω από την εξουσία, αλλά για να οδηγήσω το λαό μας προς τη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία», δήλωσε.

Μόλις χθες, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

Παρά τη δημόσια υποστήριξη αρκετών πολιτικών σχηματισμών στη Λιβύη, αλλά και των ξένων δυνάμεων στη διεξαγωγή των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, η πραγματοποίησή τους παραμένει αμφίβολη, καθώς οι αντιμαχόμενες πολιτικές ομάδες έχουν διαφορές για τους κανόνες, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών.

Μία διεθνής διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συμφώνησε στην επιβολή κυρώσεων κατά οποιουδήποτε προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή ή να αποτρέψει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Καθώς απομένουν λιγότερες από έξι εβδομάδες για την πραγματοποίησή των εκλογών, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τους κανόνες, αλλά και για το ποιος θα τους εφαρμόσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/livyi-o-xaftar-anakoinose-ti-ypopsifiotita-tou-stis-proedrikes-ekloges
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα