Λιβύη: Πηγές αποκάλυψαν τι απαίτησε η Τουρκία από την Στρατιωτική Επιτροπή (5+5)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ενημερωμένες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία ζήτησε επίσημα από τη μικτή στρατιωτική επιτροπή «5 + 5» να ανοίξει τον εναέριο χώρο στην «ανατολικής και νότιας Λιβύης» για διεθνείς πτήσεις της «Turkish Airlines», όπως δημοσιεύει η λιβυκή «The Address».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η Τουρκία ζήτησε από τη Στρατιωτική Επιτροπή να επιτρέψει στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία να επαναλάβει τις πτήσεις της προς τα αεροδρόμια της Λιβύης, Μπενίνα – Μισράτα – Τρίπολη με ασφαλή τρόπο για να συμβάλει στην «υποστήριξη» της εμπορικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι η Τουρκία κάλεσε τους εκπροσώπους της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων να συνεργαστούν για την επιστροφή των εμπορικών πτήσεων μεταξύ του αεροδρομίου Μπενίνα και του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή (5 + 5) έφτασε την περασμένη Πέμπτη με τα πλήρη μέλη της στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η επιτροπή κάλεσε την τουρκική πλευρά να αποσύρει τις ξένες δυνάμεις και μισθοφόρους από τη χώρα, εκτός από τη συζήτηση για την εφαρμογή των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου και την απόφαση κατάπαυσης του πυρός και τη συνακόλουθη αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Libya Akhbar

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα