Λιβύη: Ο αλ Σάρατζ ζήτησε την υποστήριξη των Ιταλών αλλά η Ρώμη τον αγνοεί

24/12/19 | 0 | 0 | 228 εμφανίσεις

Δεκέμβριος 23, 2019. 22:13

Ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας  Φαγιέζ αλ Σάρατζ αποκάλυψε την Δευτέρα ότι η Ιταλία αγνόησε το αίτημα της κυβέρνησής του για στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρώμη.

Ο Σάρατζ δήλωσε «Ζητήσαμε προμήθειες όπλων από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, και δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση από τη Ρώμη».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν χώρες έτοιμες να βοηθήσουν στρατιωτικά, ενώ η Ιταλία αντιτίθενται στην επίθεση κατά του εθνικού στρατού και πιστεύει στον πολιτικό διάλογο ως τη μοναδική λύση στην κρίση.

Ο Αλ Σάρατζ εξήγησε ότι η στρατιωτική επίθεση στην Τρίπολη προκάλεσε πόνους στον πληθυσμό, θανάτους και τραυματισμούς εξαιτίας των βομβαρδισμών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο επικεφαλής  του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, αρχιστράτηγος Χαλίφα Χαφτάρ θα επισκεφθεί τη Ρώμη.

libya24.tv

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο