Λιβύη: Μισθοφόροι της Άγκυρας διαμαρτύρονται στην Τρίπολη ζητώντας τους μισθούς τους

2/1/21 | 0 | 0 | 105 εμφανίσεις

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι δυσαρέσκεια επικρατεί μεταξύ των μισθοφόρων που ήρθαν από τη Συρία,  που είναι γνωστοί ως «μισθοφόροι της Άγκυρας», οι οποίοι στάλθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη.

Ένα βίντεο κλιπ μέσα από ένα στρατόπεδο στην Τρίπολη της Λιβύης, έδειξε διαμαρτυρίες μισθοφόρων ενάντια σε καθυστερήσεις στην παράδοση των μισθών και παραβίαση της συμφωνίας που έχουν κάνει με το τουρκικό καθεστώς, όπως αναφέρει η Al Arabiya.

Αυτό συμβαίνει κατά τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πρότεινε την ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη, για την υποστήριξη της συμφωνίας της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής για μόνιμη εκεχειρία στη χώρα. Συγκεκριμένα προτάθηκε  η διεθνής δύναμη να απαρτίζεται από πολίτες και απόστρατους στρατιώτες από διεθνείς οργανισμούς.

Οι απλήρωτοι μισθοφόροι έχουν την υπόνοια ότι θα παραγκωνιστούν και ζητούν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί πριν αναχωρήσουν από τη Συρία μέσω της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη.

Μια άλλη επιπρόσθετη ‘ανησυχία’ των μισθοφόρων είναι η τακτική της κυβέρνησης της ‘Εθνικής Συμφωνίας’ του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην Τρίπολη, η οποία καλεί πολίτες να ενταχθούν στην εκπαίδευση που τους παρέχει ο τουρκικός στρατός.

Η έκκληση γίνεται όχι τόσο σε άτομα διάφορων ομάδων που δρουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, αλλά σε απλούς πολίτες. Ένα παρόμοιο μέτρο είχε εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες όταν η Τρίπολη απειλούνταν από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

– https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας