Λιβύη: Η UNICEF απευθύνει έκκληση για «την προστασία όλων των παιδιών»

18/12/20 | 0 | 0 | 52 εμφανίσεις

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) απηύθυνε έκκληση χθες Πέμπτη να προστατεύονται «όλα τα παιδιά», μετά τον εντοπισμό τεσσάρων πτωμάτων στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Λιβύης.

«Η UNICEF εκφράζει τη βαθιά της λύπη» καθώς «τέσσερα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και δέκα ετών πνίγηκαν ανοικτά της πόλης της Ζαουίγιας, δυτικά της Τρίπολης», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η UNICEF απευθύνει έκκληση για την ασφάλεια και την προστασία όλων των παιδιών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα πτώματα τεσσάρων παιδιών ανασύρθηκαν προχθές Τετάρτη σε θαλάσσια περιοχή όχι μακριά από τη Ζαουίγια, πόλη της δυτικής Λιβύης περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, γνωστοποίησε η λιβυκή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου.

Κατά την ίδια πηγή, πλεούμενο ανατράπηκε «ενώ επέβαιναν σε αυτό περίπου 30 μετανάστες». Βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες για τους υπόλοιπους μετανάστες.

Μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 έπειτα από μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το NATO, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος και μετατράπηκε σε κέντρο διέλευσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 1.054 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους το 2020 στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας τον διάπλου της Μεσογείου. Εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας