Λιβύη: Εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού- δεν θα υποχωρήσουμε

19/1/20 | 0 | 0 | 196 εμφανίσεις

Ο εκπρόσωπος του αρχηγείου των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι τόνισε ότι «ο στρατός της Λιβύης δεν μπορεί να υποχωρήσει με οποιαδήποτε πίεση», σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Στη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος «Ιστορία» του δορυφορικού καναλιού «MBC Masr», το Σάββατο το βράδυ, ο Μισμάρι δήλωσε ότι «ο εθνικός στρατός της Λιβύης επιδιώκει να ελευθερώσει τη χώρα από την τρομοκρατία, τα εγκλήματα, την τουρκική παρέμβαση – οθωμανική εισβολή, και να επεκτείνει την επιρροή του λιβυκού κράτους σε όλη την επικράτεια».

«Θα επιβάλλουμε το νόμο που έχει σταματήσει στο κράτος και θα επαναφέρουμε τη χώρα από το χάος στη σταθερότητα και την ασφάλεια», τόνισε.

Ο Μισμάρι συνέχισε: «Κάνουμε πολλές θυσίες και δεν είναι εύκολο να αποφασίσουμε να υποχωρήσουμε, ακόμη και αν μας τεθούν εμπόδια. Αγωνιζόμαστε για προχωρήσουμε όχι να υποχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε τα λόγια του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ «Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το χάος και τα τρομοκρατικά στοιχεία να κυβερνούν τη Λιβύη».

Τόνισε ότι ο «ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της πολιτικής σκηνής και των θυσιών του λαού και ότι η όποια υποχώρηση είναι προδοσία του αίματος των μαρτύρων».

Εξέφρασε, μάλιστα, την έκπληξή του που το Συμβούλιο Ασφαλείας και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας για τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» δεν τον αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Shorouk News.

Α.Β.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    1/12/20 | (2 σχόλια)
    Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας