ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Για αποφυγή λαθών που θα διαταράξουν την ατμόσφαιρα που έχει επικρατήσει τους τελευταίους δυόμισι μήνες στα ελληνοτουρκικά μιλούσε, χθες, η “Καθημερινή” εξηγώντας- η δικαιολογώντας-προφανώς, μεταφέροντας κυβερνητικούς προβληματισμούς, την μη επίσκεψη κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων στα νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία.
Υποβαθμίζοντας, δε, την απόφαση γράφει πως οι επισκέψεις αυτές σε ακριτικά νησιά αυτήν την περίοδο έχουν σκοπό τη φωτογράφιση πολιτικών στελεχών με αξιωματικούς και στρατιώτες.
Πριν αποκαλύψω την είδηση ένα μικρό σχόλιο στα μέχρι τώρα. Το σχόλιο απευθύνεται στην κυβέρνηση, όχι στην εφημερίδα η οποία αποκαλύπτει το γεγονός.
Πιστεύουν στην κυβέρνηση πως η επίσκεψη σε νησιά ελληνικής κυριαρχίας αποτελεί διατάραξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων; Αν, δηλαδή, αύριο η Τουρκία καθώς κλιμακώνει τις απαιτήσεις της ζητήσει να μην επισκέπτονται κρατικοί αξιωματούχοι την Θράκη, θα υπακούσει η Αθήνα; Αντιλαμβάνονται το πλαίσιο που βάζουν τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα;
Το δεύτερο σχόλιο είναι ότι ας υποθέσουμε πως οι πολιτικοί αυτήν την περίοδο θα επισκέπτονταν για προεκλογικούς λόγους τα νησιά κάτι που μάλλον θετικό παρά αρνητικό είναι. Αλλά τέλος πάντως, ας απαγορευθεί η επίσκεψη πολιτικών προσώπων. Με τις επισκέψεις στρατιωτικών τι γίνεται; Γιατί δεν επιτρέπεται και η επίσκεψη στρατιωτικών;
Τι εννοώ;
Προχθές αναρωτήθηκα αν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί τη Σύμη για να παραστεί στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης του νησιού στις 8 Μαίου. Σήμερα μαθαίνω πως ο Δήμαρχος Σύμης επρόκειτο να ανακηρύξει επίτιμους δημότες τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κατά τις εκδηλώσεις αυτές. Αλλά ειναι αμφιβολο αν πραγματοποιηθει η τελετη. Είναι αλήθεια;
Και κάτι ακόμη.
Η αντίστοιχη τουρκική κίνηση στην μη επίσκεψη ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά είναι να μην επισκεφθεί ο Ερντογάν την Κύπρο. Δηλαδή, η μη επίσκεψη σε έδαφος που κατέλαβε και κρατά παρανόμως η Τουρκία εξομοιώνεται με την δυνατότητα Έλληνες επίσημοι να επισκέπτονται κρατική επικράτεια. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;
Και κάτι ακόμη που το γράφει και η “καθημερινή”:
“Η Αθήνα προχώρησε σε αναστολή χρήσης των τριών νόμιμων πεδίων βολής που διαθέτει στο Αιγαίο για τη θερινή περίοδο (μέχρι, δηλαδή, τα μέσα Σεπτεμβρίου).
Από την τουρκική πλευρά ανεστάλη ακόμη για την αντίστοιχη περίοδο η χρήση των τριών πεδίων βολής που έχουν (παρανόμως) κηρυχθεί σε τρία σημεία του Αιγαίου, τα τελευταία από τα οποία το 2015″.
Η εφημερίδα κάνει μόνη της την σύγκριση. Δεν χρειάζεται δικό μας σχόλιο.
Π.Σαββίδης
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Η αντίστοιχη τουρκική κίνηση στην μη επίσκεψη ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά είναι να μην επισκεφθεί ο Ερντογάν την Κύπρο. Δηλαδή, η μη επίσκεψη σε έδαφος που κατέλαβε και κρατά παρανόμως η Τουρκία εξομοιώνεται με την δυνατότητα Έλληνες επίσημοι να επισκέπτονται κρατική επικράτεια. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;”

    Εγώ, δυστυχώς, ναι. Η “ελληναρία”, που λέει και ο Banned Member, το καταλαβαίνει και αν ναι, την ενδιαφέρει καθόλου; Αμφιβάλλω, αλλιώς θα ξεσηκωνόταν να τούς πάρει μα τις πέτρες.

    Η “Καθημερινή” είναι όργανο τού Μαξίμου.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε κράτος μειωμένης κυριαρχίας, ψοφοδεές και ανήμπορο (απρόθυμο;) να στηρίξομε τα συμφέροντά μας. Η πολιτική Σημίτη στέριωσε για τα καλά.

  2. Και αν τελικώς οι κ.κ. ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ πάνε στην Σύμη στις 8 Μαϊου τι θα λέμε και θα γράφουμε;;;.
    Πως δεν θέλω να διαψεύδομαι .
    Υ.Γ Εκλογικά αποτελέσματα Δήμου Σύμης στις εκλογές του 2019.
    Συμμετοχή το 34,12 % , ψήφοι 1456 , Ν.Δ 38,94% .Σύριζα 29,88% (δεν τους άγγιξε η Συμφωνία των Πρεσπών), ΠΑΣΟΚ 13,94% Ελληνική Λύση 4,19% ,Χρυσή Αυγή 3,85% και Μέρα 25 -3.43%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα