Για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο μνημείο της Αμφίπολης έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη στο περιθώριο της εκδήλωσης «το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Είναι ένα μνημείο που το αγαπάω και που προσπαθούμε τώρα με όλους τους τρόπους να μπορέσουμε αυτό το μνημείο να το κάνουμε επισκέψιμο κάποια στιγμή, γιατί έχει μείνει εδώ και αρκετό διάστημα στην αφάνεια», είπε η κ. Περιστέρη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά προγράμματα. Με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα έχουν ξεκινήσει ήδη, υπάρχει χρηματοδότηση. Υπάρχουν προβλήματα εκ μέρους του υπουργείου στην υλοποίηση του έργου.

Κατεβαίνω υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να αγωνιστώ για τον τύμβο Καστά, να μπορέσουμε να το συντηρήσουμε, να το στερεώσουμε, να το αναστηλώσουμε, και να μπορέσουμε να φέρουμε όλο τον κόσμο, να γίνει επισκέψιμο. Όταν γίνει επισκέψιμο αυτόματα μετά θα μπορεί να μπει και στην UNESCO.

Είναι σημαντικό και θα δώσει ανάπτυξη, όχι μόνο στην πολιτιστική ζωή του τόπου αλλά γενικότερα. Είναι πλούτος για την Ελλάδα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και με το μνημείο αυτό θα πάει μπροστά η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

europost.gr