Κύρα Αδάμ-Μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η κυβέρνηση, έκπληκτη και απορούσα για την τωρινή συμπεριφορά της Τουρκίας, βρίσκεται τώρα μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει να πνιγεί μέσα στο θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες, εντός των χωρικών υδάτων, που έχει κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει, καθώς η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει ένα «no pasaran» στους νόμιμους ελληνικούς σχεδιασμούς.

Οι απειλητικές αντιδράσεις της Τουρκίας ότι «δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο» είναι αντιστρόφως ανάλογες των συνεπειών από τη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου στις Κυκλάδες. Το πάρκο αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή για την Άγκυρα να φέρει στην επιφάνεια την «καρδιά» των διεκδικήσεών της σε βάρος της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας, που είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στη χώρα μας με τις συνθήκες, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Δι’ αυτού του τρόπου η Άγκυρα επιχειρεί να βγάλει την Αθήνα από τη νιρβάνα, στην οποία έχει περιέλθει -συνειδητά-, με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μέχρι τώρα επαίρεται και παραπλανά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε «ήσυχα νερά».

Η κυβέρνηση, έκπληκτη και απορούσα για την τωρινή συμπεριφορά της Τουρκίας, για μια «αθώα» όπως υποστηρίζει αφορμή, τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, βρίσκεται τώρα μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα δηλώνει διεθνώς και επισήμως ότι η Τουρκία είναι συνιδιοκτήτρια και συνδιαχειρίστρια του Αιγαίου, μέσα στο FIR Αθηνών, σε θάλασσα ξηρά και αέρα.

Έτσι, ο πρωθυπουργός, σε πείσμα των σχεδιασμών του για «ήρεμη επίσκεψη» στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου 2024, θα συνοδεύεται από εμπρηστικές τουρκικές δηλώσεις για πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και δηλώσεις-τελεσίγραφα ότι η Τουρκία «δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο.

Κι όμως, η εθελοτυφλούσα κυβέρνηση γνωρίζει -αν και θέλει να το αγνοεί- ότι η Τουρκία το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων της «ελληνοτουρκικής καλοκαιρίας», σε πολιτικό, νομικό και κυρίως επιχειρησιακό επίπεδο, στιγμή δεν δημιούργησε αμφιβολία ότι βασικός στόχος της είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Το επιβεβαιώνει μάλιστα σχεδόν σε καθημερινή βάση, με συνεχείς αεροναυτικές ασκήσεις της με τη χρήση των UAVs, τα οποία οργώνουν ελευθέρως, καταπατούν και αμφισβητούν διεθνώς περιοχές ελληνικής κυριαρχίας από τη Θάσο μέχρι το Καστελόριζο και αντιστρόφως. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόχειρα και ανέμελα εξακολουθεί να καθησυχάζει το κομματικό ακροατήριό της και τους Έλληνες πολίτες ότι «δεν υπάρχει ούτε μία παραβίαση στο Αιγαίο», επειδή δεν πετάνε τα ανιχνεύσιμα τουρκικά F-16, υποτιμώντας και διαγράφοντας από το πεδίο τις συνεχείς, πονηρές και επικίνδυνες παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από τα τουρκικά UAVs.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν έχει καμιά δικαιολογία για το βαρύ ατόπημα και την αδυναμία της να μην έχει ακόμα αποστομώσει πολιτικά και νομικά τη διεθνή καταγγελία της Τουρκίας στον ΟΗΕ από το 2021, ότι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, που δεν έχουν αποδοθεί με τις συνθήκες στη Ελλάδα, δεν της ανήκουν (υπονοώντας σαφώς ότι αυτές υπόκεινται σε μοιρασιά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας). Η ελληνική απαντητική επιστολή στον ΟΗΕ, ότι νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα με τις συνθήκες, στερείται σοβαρότητας, και τούτο διότι στις συνθήκες ούτε αναγράφονται ούτε κατονομάζονται νησίδες και βραχονησίδες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον υπόλογη, γιατί δεν έχει ακόμα εργαστεί σοβαρά και λεπτομερώς για να αποδείξει την ελληνικότητα των νησίδων και των βραχονησίδων, ανατρέχοντας σε άλλες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες με την υπογραφή της Τουρκίας…

Περιττό να αναφερθεί ότι η μείζων αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει… πλευρό μέσα στον βαθύ ύπνο της…

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Άγκυρα με βαρίδια στους φακέλους του. Στην περίπτωση που η Άγκυρα, με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα, θέσει κατάμουτρα στον πρωθυπουργό την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά, στις νησίδες και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, τότε ο κ Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει την απόλυτη νομική απάντηση για την ελληνικότητα των αμφισβητούμενων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, ώστε να κλείσει διά παντός το στόμα της Τουρκίας.

Στην περίπτωση που η Άγκυρα δεν κάνει ευθεία αναφορά και αφήσει το θέμα να αιωρείται στην ατζέντα, τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει νομιμοποιήσει την απόλυτη τουρκική διεκδίκηση σε βάρος της Ελλάδας, δηλαδή την τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί καλή μας Κύρα Αδάμ επιμένετε να αυτοδιαψεύδεστε γράφοντας επανειλημμένως τέτοιες εκτιμήσεις για την καλύτερη από άλλες φορές πορεία των εξωτερικών μας θεμάτων;;;.
  Που και πότε αμφισβήτησε επισήμως η Τουρκία την ελληνική κυριαρχία;;;.
  Μετά τα Ίμια το 1996 όλο λέει και όλοι στην Τουρκία λένε ,αλλά θυμούνται και το 2020 στον Έβρο και το Αιγαίο .
  Φυσικά και δεν ξεχνούν και κάποιες ελληνοτουρκικές Συμφωνίες στην Μαδρίτη το 1997 και στο Ελσίνκι το 1999 ,που υπέγραψαν με το ελληνικό δίδυμο Σημίτη- ΓΑΠ.
  Αυτά μας δείχνουν πότε-πότε ,αλλά έκτοτε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και προετοιμάζονται για αποτροπή, χωρίς ”να κόβουν και την καλημέρα”, όπως θα ήθελε και η κυρία Αδάμ και πολλοί άλλοι , που θέλουν και ο Μητσοτάκης να την πατήσει και να πει το mea culpa του Ανδρέα.
  Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κουλτούρα υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα. Πόσες φορές θα το επαναλαμβάνουμε.

 2. Δεν έχει κουλτούρα υποχωρήσεεωνστα εθνικά θέματα η ΝΔ. Ε θα αποκτήσει. Το ειπε και ο Κόυλης ότι είναι διαθετημενος να κανει κάποιες υποχωρήσεις. Και θα τις κάνει.

  • Μη περιμένετε τις υποχωρήσεις . Δεν θα τις ζήσετε με κυβέρνηση της Ν.Δ. Θα τις ξαναζήσει ο Ελληνισμός πάλι με κυβερνήσεις της προοδευτικής Συμμαχίας , τώρα που συμφιλιώθηκαν ο μέντορας σαυτές κ. Τσίπρας με τον- και ”Βοναπάρτη”- κ. Κασσελάκη .

 3. Έχομε πιάσει πάτο. Ποτέ δεν ήμασταν σε τέτοια χάλια (και) στην εξωτερική πολιτική. Μάς απαγορεύουν οι Τούρκοι να κάνομε θαλάσσια πάρκα στα νερά μας, εμείς υποχωρούμε και πηγαίνομε να … “συζητήσομε” μαζί των! Πλήρης εξευτελισμός, δηλαδή, ενός κράτους, που έγινε πια δορυφόρος τής Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα