Κόμμα Αλβανοτσάμηδων: Ο Έντι Ράμα απέρριψε πρωτοβουλία μας για καταδίκη της Ελλάδας

19/1/20 | 0 | 0 | 152 εμφανίσεις

Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οι βουλευτές του σε συνεργασία με την πλειοψηφία ήθελαν να συστήσουν μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να καταδικάσουν τα εγκλήματα στη τσαμουριά, αλλά πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν αρνητικός σε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Οι βουλευτές του PDIU σε συνεργασία με την πλειοψηφία της Αναγέννησης δημιούργησαν μια επιτροπή για να καταδικάσουν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν (κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) εναντίον των Αλβανοτσάμηδων στην Ελλάδα.

Αλλά, δεν υπήρξε θέληση και ο πρωθυπουργός μου είπε ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Αυτό στάθηκε η αιτία να απομακρυνθούμε από το κυβερνητικό πρόγραμμα», είπε ο Ιντρίζι.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων  έγιναν στην επέτειο των 29 ετών από την ίδρυση του συλλόγου  ‘Ένωση της Τσαμουριάς’. Ο Ιντρίζι είπε χαρακτηριστικά ότι κάποια μέρα οι Αλβανοτσάμηδες θα γυρίσουν στη ‘γη των προγόνων τους’.

balkanweb.com, 27.al,

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/5/20 | (3 σχόλια)
    Τζέρεμι Στάνγκρουμ Το πείραμα σκέψης του εγκεφάλου μέσα στο δοχείο, μία παραλλαγή του οποίου είναι η αρχή στην οποία στηρίζονται οι ταινίες της σειράς “Matrix” χρησιμοποιείται για να μας πει κάτι σχετικά με τη γνώση μας για τον κόσμο. Mας ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο