Κωνσταντινούπολη: Οι Κούρδοι της Συρίας αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Κούρδοι της Συρίας διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες, Κυριακή, τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και για την οποία οι τουρκικές αρχές τούς απέδωσαν την ευθύνη

Οι Κούρδοι της Συρίας διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες, Κυριακή, τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και για την οποία οι τουρκικές αρχές τούς απέδωσαν την ευθύνη.

«Διαβεβαιώνουμε πως οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμιά σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και απορρίπτουμε τις κατηγορίες εναντίον τους», ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Μαζλούμ Αμπντί, επικεφαλής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, η κύρια συνιστώσα των οποίων, η πολιτοφυλακή YPG, κατηγορήθηκε από την Άγκυρα.

Νωρίτερα, και η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας, Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), διέψευσε με δήλωσή της πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση.

Από την πλευρά της, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη της φερόμενης ως βασικής υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Η συλληφθείσα είναι συριακής καταγωγής και φέρεται να παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πως εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και ότι εισήλθε στην Τουρκία από την επαρχία Αφρίν της Συρίας.

«Έλαβε εντολή από το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG, στο Κομπάνι της Συρίας, στις 13 Νοεμβρίου και ώρα 16:20. Ομολόγησε ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική επιχείρηση και έφυγε από το σημείο. Οι έρευνες συνεχίζονται» ανέφεραν οι τουρκικές αρχές.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία σημείωσε ότι εξέτασε υλικό από 1.200 κάμερες ασφαλείας και διαπιστώθηκε πως η γυναίκα που τοποθέτησε τη βόμβα διέφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε με ταξί στην περιοχή Εσενλέρ. Το όνομά της φέρεται να είναι Αhlam Albashir.


O Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι η ύποπτη ετοιμαζόταν «να διαφύγει στην Ελλάδα», με την Αθήνα να απορρίπτει τους ισχυρισμούς του.

Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί έως τώρα.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Κωνσταντινούπολη: Οι Κούρδοι της Συρίας αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση-1
AP Photo/Khalil Hamra

Μία Ελληνίδα ελαφρώς τραυματισμένη

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών Aρχών, μεταξύ των τραυματιών από τη χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρώς από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή», προσθέτει.

Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα