Κωνσταντίνος Κούτρας: Από… σπόντα σύμβουλος στο Μαξίμου – Τύχη για τον Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο ρόλος της πρέσβειράς μας στη Νέα Υόρκη. Όλο το παρασκήνιο.

Ο Κωνσταντίνος Κούτρας, μέχρι πρότινος πρόξενος της χώρας στη Νέα Υόρκη –ίσως οι περισσότεροι να τον θυμάστε και ως (επιτυχημένο) εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ή ως μέλος του διπλωματικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή), αναλαμβάνει μέλος στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο έως τώρα πρόξενος της χώρας στη Νέα Υόρκη εγκαθίσταται στο μέγαρο Μαξίμου και –επισήμως- αναλαμβάνει τα καθήκοντα υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό.

Ο Κωνσταντίνος Κούτρας επρόκειτο να τοποθετηθεί πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, οι πληροφορίες, ωστόσο, φέρουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη να ζήτησε την παραμονή της νυν προξένου για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο, παράκληση που φέρεται να έγινε δεκτή από την ελληνική πολιτεία.

Κατόπιν δε πρότασης της πρέσβειρας της χώρας μας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου (θυμίζουμε ότι πριν αναλάβει την Ουάσιγκτον υπήρξε επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη) ο Κωνσταντίνος Κούτρας εντάχθηκε στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ούτως ή άλλως είναι τύχη για το Μαξίμου να υπηρετούν σε αυτό διπλωμάτες σαν τον Κωνσταντίνο Κούτρα- έμπειρος, ικανός και πάνω από όλα εντιμότατος!

Β. Σκ.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/164713/konstantinos-koytras-apo-sponta-symvoulos-sto-maksimou-tyxi-gia-ton-mitsotaki

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα