ΚΥΤ Φυλακίου – ΤΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Η πρώτη νίκη και η συνέχιση του αγώνα

Στις 13 Ιανουαρίου ο Χρήστος Τυρμπάκης, πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας, αντιλήφθηκε την έλευση φορτηγού, το οποίο μετέφερε σκαπτικό μηχάνημα και κατευθυνόταν προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) παράνομων μεταναστών που υπάρχει λίγο έξω από το χωριό του. Το συγκεκριμένο σκαπτικό μηχάνημα θα υλοποιούσε την αρχική φάση των εργασιών για επέκταση του συγκεκριμένου ΚΥΤ. Αμέσως έσπευσε και παρεμπόδισε με το αυτοκίνητό του το φορτηγό με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς. Την επομένη, στις 14 Ιανουαρίου, πάλι ο Χρήστος Τυρμπάκης αντίκρισε το σκαπτικό μηχάνημα να εκτελεί εργασίες έξω από το ΚΥΤ, έβαλε το σώμα του μπροστά από αυτό ενώ κατέγραψε το συμβάν με το κινητό του και το διέδωσε ζωντανά μέσω του Facebook.

Μόλις μαθεύτηκαν τα πιο πάνω ξεκίνησαν οι συνεννοήσεις Εβριτών πολιτών και το απόγευμα

του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου αναρτήθηκε στο Facebook πρόσκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΥΤ Φυλακίου. Διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης ήταν η ομάδα «Χειμερινοί Κολυμβητές Ορεστιάδας», ο σύλλογος «Αινήσιο Δέλτα» και άλλοι φορείς. Το ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. Από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής ήταν πάρα πολύ λίγος ο χρόνος ώστε να διαδοθεί το μήνυμα και να προλάβουν όσοι επιθυμούσαν να βρεθούν σε ένα σημείο, το οποίο απέχει περίπου δώδεκα χιλιόμετρα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Ένα σημείο που βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, στην «πινέζα» όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν ορισμένοι.

Προσωπικά ενημερώθηκα αργά το απόγευμα του Σαββάτου από τον φίλο μου τον Κώστα Βενετίδη, κάτοικο Ορεστιάδας και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος μου ανέφερε ότι κάτι άκουσε για μία συγκέντρωση που θα γινόταν στο χωριό Φυλάκιο την Κυριακή το πρωί, χωρίς όμως να ξέρει και ο ίδιος λεπτομέρειες για αυτήν. Έτσι, έσπευσα και εγώ στο Φυλάκιο, όπως και άλλοι πολίτες στη συντριπτική πλειονότητά τους Εβρίτες. Την Κυριακή το πρωί συγκεντρωθήκαμε λοιπόν στην πλατεία του Φυλακίου και εκεί έβγαλαν λόγο κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.

Εμένα μου έκαναν την τιμή να μιλήσω δεύτερος μετά από τον Χρήστο Τυρμπάκη, ενώ ακολούθησαν οι δύο επικεφαλής των συλλογικοτήτων που αναφέρονται πιο πάνω και στη συνέχεια εκπρόσωποι φορέων και τοπικοί παράγοντες. Το κεντρικό συμπέρασμα των ομιλιών ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών και μάλιστα ισλαμιστών σε μία τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή όπως είναι η περιοχή του Έβρου και ότι πρέπει να ξεσηκωθούν και να διαμαρτυρηθούν κυρίως οι κάτοικοι του Έβρου, αλλά και όσοι από τους υπόλοιπους Έλληνες το επιθυμούν. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από την προσπάθεια των Τούρκων να πλημμυρίσουν τη χώρα μας με ισλαμιστές λαθροεισβολείς αφροασιατικής καταγωγής. Ευτυχώς τότε η Ελλάδα –με αρωγό και την τοπική κοινωνία–  αντέδρασε γρήγορα και αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία όσους αλλοδαπούς προσπάθησαν να παραβιάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Μετά από τις ομιλίες κατευθυνθήκαμε προς το ΚΥΤ με αγωνιστικό παλμό. Αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό κατά της ύπαρξης δομών παράνομων μεταναστών στον Έβρο. Το πλήθος των διαδηλωτών ήταν περίπου χίλια άτομα.

Μόλις φτάσαμε στο ΚΥΤ «σπάσαμε» εύκολα τον κλοιό των ΜΑΤ, τα οποία δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Υπήρχε μόνο μία διμοιρία ΜΑΤ και σε καμία περίπτωση δεν άσκησαν πάνω μας βία ούτε μας προκάλεσαν. Βέβαια και από την πλευρά των διαδηλωτών δεν υπήρχε διάθεση βίας. Ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις εκνευρισμού από ορισμένους διαδηλωτές οι υπόλοιποι έσπευδαν να τους κατευνάσουν. Άλλωστε δεν ήταν οι αστυνομικοί το πρόβλημα αλλά η κυβέρνηση και ο υπουργός, ο κύριος Μηταράκης που επέμεναν στην επέκταση του ΚΥΤ. Τελικά όλα κύλησαν καλά και φύγαμε από το ΚΥΤ ικανοποιημένοι. Μπορεί λίγες ημέρες πριν να ήταν μόνος του ο Χρήστος Τυρμπάκης, αλλά την Κυριακή ήμασταν πολλοί. Θεωρήσαμε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και δεν θα συνέχιζε τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ χωρίς πρώτα να έρθει σε συνεννόηση με τους τοπικούς παράγοντες και να ακούσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο Χρήστος Τυρμπάκης, για μία ακόμα φορά αντίκρισε το σκαπτικό μηχάνημα να εκτελεί εργασίες. Προφανώς η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις αντιδράσεις μας. Μας αγνόησε και με προκλητικό τρόπο προσπάθησε να ολοκληρώσει το έργο που από καιρό είχε σχεδιάσει. Τότε ήταν που υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός από την τοπική κοινωνία και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου έγινε πανελλαδικό κάλεσμα μέσω του διαδικτύου για συμμετοχή σε διαμαρτυρία με διοργανωτές τους «Χειμερινούς Κολυμβητές Ορεστιάδας» και άλλους τοπικούς παράγοντες. Η διαμαρτυρία αυτή προγραμματίστηκε για την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ.

Την Τρίτη από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες από διάφορες πόλεις κυρίως της βορείου Ελλάδος. Η ημέρα και η ώρα δεν ήταν βολικές για τον κόσμο, επειδή ήταν όλοι στις δουλειές τους, ωστόσο όσοι μπόρεσαν έδωσαν το παρόν. Τελικά το πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν μεγαλύτερο από εκείνο της Κυριακής, μόνο που αυτή τη φορά –όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω– ο κόσμος ήταν από διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και ορισμένοι «θερμόαιμοι» νεαροί οι οποίοι αντιδρούσαν αρνητικά όσες φορές ζήτησε ο Τυρμπάκης και οι διοργανωτές να είμαστε κόσμιοι και να κάνουμε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ήθελαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα «εδώ και τώρα» με χρήση βίας. Στην κεφαλή της πορείας τέθηκε μία μεγάλη ελληνική σημαία, την οποία κρατούσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής –είχαν συμφωνήσει οι 29 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Ορεστιάδας να αντισταθούν στην επέκταση του ΚΥΤ– και οι υπόλοιποι ακολουθούσαμε από πίσω. Μόλις φτάσαμε στον χώρο του ΚΥΤ βρήκαμε μπροστά μας τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και μία κλούβα τοποθετημένη μπροστά από το σημείο της πλαϊνής εισόδου του ΚΥΤ. Ήταν το σημείο στο οποίο είχαμε καταλήξει και την Κυριακή. Εκεί ψάλαμε τον εθνικό ύμνο ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά των συγκεκριμένων δομών στον Έβρο. Οι «θερμόαιμοι» νεαροί από την αρχή έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τα ΜΑΤ και δυναμιτάκια στον χώρο της διαμαρτυρίας. Οι διοργανωτές προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν αντιδρούσαν και στεκόντουσαν δίπλα από την κλούβα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι συγκεκριμένοι νεαροί πετούσαν πέτρες και δυναμιτάκια ενώ προκάλεσαν σημαντικές φθορές στην κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί.

Οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής θεώρησαν απαραίτητο να επιδοθεί ψήφισμα προς τον διοικητή του ΚΥΤ, στο οποίο να αναφέρεται η απαίτηση των προέδρων, των φορέων αλλά και των πολιτών του Έβρου να απομακρυνθούν οριστικά τα μηχανήματα που πραγματοποιούν έργα επέκτασης στο ΚΥΤ Φυλακίου. Αυτό κατέστη δυνατόν αφού εισήλθαμε κάποια άτομα εντός του χώρου του ΚΥΤ, μετά από άδεια του αστυνομικού διοικητή. Προσωπικά έγραψα το κείμενο που αποφασίστηκε, το οποίο υπογράφηκε από τοπικούς παράγοντες και επιδόθηκε στον διοικητή του ΚΥΤ με την επισήμανση να το διαβιβάσει στο υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, όπως επίσης και στον υπουργό. Στη συνέχεια εξήλθαμε από το ΚΥΤ και ανακοινώσαμε στους διαδηλωτές ότι επιδώσαμε το ψήφισμα.

Οι νεαροί που υποστήριζαν ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της επέκτασης του ΚΥΤ με βίαιο τρόπο, άρχισαν να βανδαλίζουν με ακόμα αγριότερο τρόπο την κλούβα των ΜΑΤ, ενώ συνέχιζαν να πετροβολούν τους άντρες των ΜΑΤ. Κάποια στιγμή που η βία από πλευράς των νεαρών έγινε εντονότερη και ενώ είχαν φύγει από το χώρο οι περισσότεροι διαδηλωτές, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών αερίων και προσπάθησαν να διαλύσουν τους εναπομείναντες διαδηλωτές με τους οποίους ακολούθησε συμπλοκή. Οι αστυνομία συνέλαβε ορισμένους διαδηλωτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συλληφθέντες ήταν από την ομάδα των «θερμόαιμων» που επιθυμούσαν τη χρήση βίας.

Από το απόγευμα της Τρίτης το θέμα της διαδήλωσης αλλά και των επεισοδίων δημοσιεύτηκε στις μεγάλες ιστοσελίδες των Αθηνών αλλά και γενικότερα όλης της χώρας. Ενώ με τη διαδήλωση της Κυριακής δεν ασχολήθηκε κανένα τηλεοπτικό κανάλι ούτε καν του Έβρου –πλην του τηλεοπτικού καναλιού της Ορεστιάδας, το οποίο έκανε μία μικρή αναφορά στο γεγονός–, η διαδήλωση της Τρίτης ήταν το κύριο θέμα των δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών της Αλεξανδρούπολης και αναφέρθηκε και στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών καναλιών των Αθηνών. Μεγάλη η δημοσιότητα λοιπόν στα γεγονότα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ. Το κλίμα έδειχνε ότι πλέον το θέμα δεν θα είναι αδιάφορο ούτε για την κυβέρνηση και αυτό έδινε μία ελπίδα ότι ίσως η τελευταία αναθεωρούσε το σχεδιασμό της για τη συγκεκριμένη δομή παράνομων μεταναστών.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, μάθαμε ότι ο υπεργολάβος που διενεργούσε εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ απέσυρε τα μηχανήματά του και έλυσε τη συνεργασία του με την εταιρία ΤΕΡΝΑ, η οποία είναι αυτή που έχει αναλάβει το έργο επέκτασης του ΚΥΤ. Βέβαια ο υπεργολάβος αυτός είναι κάτοικος του βόρειου Έβρου και για ευνόητους λόγους αποσύρθηκε μετά από την αναταραχή που δημιουργήθηκε. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μία πρώτη νίκη. Ο αγώνας κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου έδωσε καρπούς. Βέβαια, από πληροφορίες που διέρρευσαν έγινε γνωστό ότι έχει κληθεί από την ΤΕΡΝΑ υπεργολάβος από άλλη περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Επομένως απαιτείται συνέχιση του αγώνα, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα, το οποίο είναι πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα θέμα εθνικής ασφάλειας. Η τοπική κοινωνία του Έβρου είναι έτοιμη για συνέχιση του αγώνα τον οποίο προτίθεται να εντείνει ακόμα περισσότερο. Φυσικά ευχής έργον είναι να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι αυτές οι δομές των παράνομων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκθέτουν την πατρίδα μας σε κίνδυνο και να τις καταργήσει. Έτσι θα υπάρξει και κοινωνική ηρεμία αλλά και εθνική ασφάλεια.

Υ.Γ.1: Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δύο διαμαρτυρίες στο Φυλάκιο (της Κυριακής και της Τρίτης) σε επίπεδο περιφέρειας το παρόν έδωσε μόνο ο περιφερειακός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης κύριος Κώστας Βενετίδης, ενώ από τους βουλευτές του νομού Έβρου δεν εμφανίστηκε κανείς. Συζητήθηκε πολύ αρνητικά και η απουσία του δημάρχου Ορεστιάδας κυρίου Βασίλη Μαυρίδη.

Υ.Γ.2: Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου περίπου στις 11:25 π.μ. έφτασε στο ΚΥΤ Φυλακίου νέο σκαπτικό μηχάνημα από τα Τρίκαλα και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ. Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook το εξής κείμενο: «Καταθέσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο στο Φυλάκιο. Η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ορίστηκε για την Πέμπτη 27/1/22». Προφανώς οι υπεύθυνοι του έργου στο ΚΥΤ δεν καταλαβαίνουν ούτε από ασφαλιστικά μέτρα. Τις επόμενες ώρες θα φανούν και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας σε αυτή τη νέα εξέλιξη.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

[email protected]

 

spot_img

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγκέντρωση ψηφοφόρων στο ακριτικό Φυλάκιο -Έβρου ,οι οποίοι -περίπου χίλιοι-ούτε δημοτικό σύμβουλο εκλέγουν- και των οποίων οι επικεφαλής είναι ηθικοί αυτουργοί των συγκρούσεων και των εκτρόπων με τους Έλληνες αστυνομικούς-σεβαστά πρόσωπα-.
  Χρόνια τώρα οι περισσότεροι θέλουμε να σταματήσουν τα έκτροπα στα Πανεπιστήμια ,που μάλλον θα αυξηθούν με τέτοιους διδάκτορες.
  Γιατί ”να μη κινούμαστε δικαστικά”-όπως λέγαμε και εφαρμόζαμε παληά- τώρα που έχουμε και ”μπάρμπα” στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να τιμωρούμε στις εκλογές τους υπεύθυνους πολιτικούς και σε κάθε περίπτωση να διαμαρτυρόμαστε ”ησύχως και αόπλως”;;;.

 2. Είδα σχόλιο και το μεταφέρω αυτούσιο, διότι με εκφράζει απολύτως:

  “Ίσως είμαι άσχετος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει άρον άρον να γίνει ΚΥΤ, ή ό,τιδήποτε άλλο μαζεύει λαθρομετανάστες, στην ευαίσθητη περιοχή τού Έβρου. Επεχειρήθη πριν από δύο χρόνια, αλλά ο Μητσοτάκης, βλέποντας την αντίδραση των κατοίκων, ακύρωσε την απόφαση Μηταράκη. Τώρα επανέρχονται. Γιατί; Χάθηκαν τα νησάκια τού Αιγαίου, που κάποτε “φιλοξενούσαν” αντιφρονούντες Έλληνες, για να γίνουν τα ΚΥΤ; Η Αυστραλία αυτό κάνει. Ούτε στην μεθόριο, ούτε κοντά σε πόλεις.

  Συμφωνώ με τον Γ. Κύρτσο και αυτό έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού.

  Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν ΕΝΕΡΓΑ και όχι με το πληκτρολόγιο μόνο, όπως εμένα, είναι ενθαρρυντικό. Συγχαρητήρια στον γιατρό και όλους τους άλλους.

  ΥΓ: Κάποτε δεν πρέπει να τεθεί στην Βουλή το ερώτημα στον Μηταράκη, γιατί επιμένει να στήσει δομές στον Έβρο;

 3. Στον ΠΑΤΡΙΩΤΗ ,που σχολίασε στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ και σε σας κ.Επισκέπτα -”λάτρη” του διαδικτύου -απαντάει το ίδιο το διαδίκτυο.
  ”Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου -Έβρου ,είναι ένα κλειστό κέντρο καταγραφής ξένων υπηκόων-όχι μόνο προσφυγομεταναστών δηλαδή-που μπαίνουν στον Έβρο.
  Το Κέντρο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2013 ,αλλά οι υποδομές υπήρχαν από 10ετίες.
  Αναμένεται να αναβαθμισθεί -χωρίς να αυξηθεί η χωρητικότητά του , ενώ θα αυξηθεί η χωρητικότητα του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ), όπου κρατούνται οι παράτυπου (λαθρο) μετανάστες μέχρι της απελάσεώς τους -προφανώς ,για να μη διασπαρούν σε Θράκη και όχι μόνον-.
  Το κόστος του έργου είναι 30 εκ.ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.
  ΟΠΟΤΕ ”δεν μας περνάει από το μυαλό ” ότι ο κ.διδάκτορας-και άλλοι- κτίζει πολιτική καριέρα με την τόση επιμονή του κα τις συνεχείς ”μαζώξεις” με επεισόδια στο Φυλάκιο-Έβρου;;; .
  Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;;.
  Υ.Γ Ο κ.Κύρτσος μετά 10ετία -εν ονόματι της Ν.Δ στο Ευρωκοινοβούλιο ,-με τις παχυλές αποδοχές- , γιατί να μην επιλεγεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κ.Βελόπουλου και για τον εαυτό του καλά θα κάνει .
  Είπαμε η πολιτική είναι προσοδοφόρα και ”αλκοολίκι”.

  • “απαντάει το ίδιο το διαδίκτυο…” πού;
   Τα κομματικά, εν γένει, μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο και είναι και άσχετα με το θέμα. Δεν απαντά το … διαδίκυτο το βασικό ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ; Γιατί εκεί; Τα υπόλοιπα είναι αρλούμπες.

 4. Και κάτι ακόμη: “”δεν μας περνάει από το μυαλό ” ότι ο κ.διδάκτορας-και άλλοι- κτίζει πολιτική καριέρα με την τόση επιμονή του κα τις συνεχείς ”μαζώξεις” με επεισόδια στο Φυλάκιο-Έβρου;;; . Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;;.” Αν σού τα έγραφε αυτά εσένα κάποιος, θα έτρεχες στην “νταντά” σου και θα μυξόκλαιγες, όπως το συνηθίζεις. Το να προσβάλεις εσύ, όμως, κάποιον σαν τον Δρα. Αμπατζόγλου, ο οποίος αγωνίζεται και για τον Έβρο και για την Συνθήλη των Πρεσπών και όχι μόνο, δεν είναι τίποτε, ε; Εσύ τι ακριβώς είσαι, που προσβάλλεις έτσι, εκτός από ένα θίβερό κομματόσκυλο;

 5. Είμαι ότι λέτε ότι είμαι -που δεν είμαι – αλλά δεν αντέχω το δούλεμα και από κομματικά ιδιοτελείς, ασχέτως της ιδιότητος τους , όπως εδώ οι κ.κ. Αμπατζόγλου και Κύρτσος.
  Με εκφράζει το ”ησύχως και αόπλως” ,γιατί και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι -με όλα τα δικά μας προβλήματα- και με αρχική δήλωση του οποιουδήποτε διαμαρτυρομένου ότι ”δεν θα πολιτευθώ”.
  Πάντως προσωπικές ύβρεις δεν απευθύνω σε κανέναν.

 6. Δηλαδή, είναι “δούλεμα” το ότι κάποιος, αντί να κάθεται στο πληκτρολόγιο, προτιμά την ενεργό αντίσταση γι αυτό που νομίζει ότι θα κάμει ζημιά στην πατρίδα του; Ή είναι απλώς “δούλεμα”, αν αυτό που κάνει δεν είναι σύμφωνο με τις κυβερνητικές αποφάσεις; Και βέβαια κομματόσκυλο είσαι και μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι μιλάμε για νέα επέκταση τού ΚΥΤ και όχι αυτήν που είχαν αποφασίσει πριν δύο χρόνια (γι αυτήν αντέγραψες από την Βκιπαίδεια παραπάνω, που δεν απαντάς) και που την σταμάτησαν, βλέποντας τις τότε αντιδράσεις των κατοίκων. Τώρα επανήλθαν, δριμύτεροι. Τι πάει να πει ”ησύχως και αόπλως” και τρίχες κατσαρές, όταν ο άλλος βλέπει την ζημιά που πάνε να κάμουν; Αυτούς λες “κομματικά ιδιοτελείς” και δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

  Στρατηγός Ζιαζιάς για το νέο ΚΥΤ Έβρου: Πάνω απ’ όλα η εθνική ασφάλεια!

  Μπας είναι κι αυτός … “κομματικά ιδιοτελής”;

 7. Αρκετά μονοπωλήσαμε την συζήτηση και κουράσαμε ,αλλά επειδή ρωτάτε σας απαντώ πως ”απαιτώ” από όλους όσους ”κόπτονται” και επιμόνως (και με ταραχώδεις διαδηλώσεις) για τα εθνικά-κυρίως- θέματα να δηλώνουν εξαρχής και στους ”δεκάρικους” τους ότι, δεν θα πολιτευθούν ,για να μη τους θεωρήσω κομματικά ιδιοτελείς, γιατί αυτοί που αγαπούν την πατρίδα και θυσιάζονται γιαυτήν ΚΑΙ δεν το διαλαλούν ΚΑΙ ”συνέρχονται ησύχως και αόπλως” ,ούτε πετροβολούν τους αστυνομικούς και κυρίως δεν φωνάζουν” βοήθεια μας έδειραν τα ΜΑΤ”.
  Λέγεις ,γράφεις, κάνεις κάτι ΔΗΜΟΣΙΩΣ;;; Θα δέχεσαι και τα σχόλια -χωρίς βρισιές φυσικά- και τις όποιες συνέπειες, δειλέ.
  Έτσι θα πολεμήσουμε τους εχθρούς;;;.
  ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  • Όσοι δυναμικά αγωνίζονται για το συμφέρον τής πατρίδος και όχι από τα πληκτρολόγια και τον καναπέ· όσοι δεν προσκυνάνε κόμματα και πολιτικάντηδες για να διορισοτούν· όσοι εργάστηκαν στην ζωή τους κι έχουν να επιδείξουν έστω και κάτι μικρό, αυτοί θα έπρεπε να πολιτεύονται και να καταλαμβάνουν τα έδρανα στην Βουλής και όχι οι γόμοι οικογενειών και αυτοί που δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο τού ΙΚΑ, με μόνο προσόν τον διορισμό π.χ. χωροφυλάκων, για να εξασφαλίζουν την ψήφο των. Μ’ αυτούς μπορούμε να πολεμήσομε τους εχθρούς. Μέχρι σήμερα, ψηφίζομε τους σκάρτους και πράγματι ιδιοτελείς, για μια θεσούλα στο δημόσιο. ΑΗΔΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα