Κυριάκος Πεφτιτσέλης: Αντίο Δημήτρη Μπούτλη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κυριάκου Πεφτιτσέλη

Έφυγε χθες από τη ζωή ο γιατρός και μέλος του Δ.Σ Θεσσαλονίκης  Δημήτρης Μπούτλης, μετά την τελευταία περιπέτεια της υγείας του.
Μέντορας για εκατοντάδες Εθελοντές του τμήματος Θεσσαλονίκης ήταν ο άνθρωπος που δίδαξε το ιδεώδες του εθελοντισμού και τις αρχές του κινήματος του ΕΡΥΘΡΟΎ  ΣΤΑΥΡΟΎ. Εθελοντής ο ίδιος από τα μαθητικά χρόνια, προσπαθούσε να μεταδώσει την ιδέα ότι όλοι μπορούν να  σώσουν έναν τουλάχιστον συνάνθρωπο που κινδυνεύει αφιερώνοντας λίγο από τον προσωπικό τους χρόνο μαθαίνοντας βασικές Α’ Βοήθειες.

Πρωτοπόρος, έβαλε τα θεμέλια της αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών οργανώνοντας τις πρώτες ομάδες Εθελοντών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού.
Ήταν αυτός που μόχθησε για να στηθεί το ΕΚΑΒ και να πάρει μορφή η Επείγουσα Προ-νοσοκομειακή Ιατρική.
Με έμμονη κοινωνική ευαισθησία, σαν ιατρός-αναισθησιολόγος δεν δέχθηκε ποτέ αμοιβή. Αντίθετα, από προσωπική πείρα, καταθέτω ότι προσέφερε χρήματα σε πάσχοντες ασθενείς, πάντα διακριτικά.
Δεν δίσταζε να επισημαίνει σταθερά τα προβλήματα και τις αστοχίες του συστήματος υγείας, ακόμη και όταν απειλήθηκε από μεγαλοσχήμονες πολιτικούς παράγοντες με “απόλυσή του, …σύντομα”.
Ακούραστος και πολύ αγαπητός, συνέχισε το έργο του μέχρι την συνταξιοδότηση του, οπότε εκλέχθηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου το περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.
Η θλίψη είναι μεγάλη για την οικογένεια του, για τους συνεργάτες του στον  ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και το ΕΚΑΒ

Θα σε θυμόμαστε πάντα, αγαπημένε φίλε και αδελφέ Δημήτρη.
Κυριάκος Πεφτιτσέλης, συνεργάτης και φίλος πολλών ετών.
 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα