Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Εχουμε πληροφορίες ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

22/1/20 | 1 | 0 | 582 εμφανίσεις

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΟΣΜΟΣ22|01|2020 | 09:38


Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση στην κυπριακή ΑΟΖ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να έχει υποκλέψει στοιχεία για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούσιος σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η Τουρκία συγκλίνει προς την κατεύθυνση της εξαγωγής του συμπεράσματος ότι διέθετε μελέτες με στοιχεία για το συγκεκριμένο τεμάχιο. Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ούτε ανησυχία ότι ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους. Σημειώνεται ότι το θέμα αποκάλυψε με χθεσινό της δημοσίευμα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Κούσιος σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν επιχειρεί ούτε να απομονώσει ούτε να προκαλέσει την Τουρκία. Αναφερόμενος στην στην υπογραφή East Med αλλά και του East Med Gas Forum τόνισε ότι οι συνεργασίες είναι ανοικτές προς την Τουρκία αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτές. «Προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες».
Ικανοποιημένη η Κύπρος για την στάση των ΗΠΑ

Σχολιάζοντας τη στάση των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από την πολιτική των ΗΠΑ ενώ υπογράμμισε ότι εντός ΕΕ «υπάρχει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αναφορικά με το ζήτημα της Λιβύης, ο Κυβερνητικός ανέφερε ότι η Ευρώπη ήταν απούσα στα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τη Λιβύη κάτι που πρέπει τώρα να αλλάξει.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kyprios-ekprosopos-toyrkia-ypeklepse-kypriakis-aoz

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Μήπως τις αντέγραψαν από κανένα σύγχρονο ”κινητό”, αρμοδιοαναρμοδίου Κυπρίου ,η, στελέχους των Εταιρειών ,που κάνουν γεωτρήσεις;;; .
  Πάντως παίζει και το μπαξίς .

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (1 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας