ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΙΑΡΗΣ

17/8/20 | 0 | 0 | 1,518 εμφανίσεις

Ο  κυβερνήτης της φρεγάτας “Λήμνος” Ιωάννης Σαλιάρης έδειξε στους Τούρκους ποιος έχει το πάνω χέρι στις ελληνικές θάλασσες

ΚΑΤΑΦΕΡΕ να βγάλει… νοκ άουτ την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» και να τη στείλει για επισκευή στον ναύσταθμο Ακσάζ. Ο λόγος για τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος», αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σαλιάρη, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα έχει συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας χάρη στις άκρως επιτυχημένες κινήσεις του στη θαλάσσια σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου.

Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη ο πατέρας του είναι Μυτιληνιός δάσκαλος και τη Σαλαμίνα, από τη μητέρα του, δύο νησιά με μεγάλη ναυτική παράδοση, αλλά και εμπειρία πολλών ετών σε επιτελικές θέσεις, ο 47χρονος αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σάλιαρης θεωρείται και όχι αδίκως από τα πιο σημαντικά στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο κυβερνήτης ο οποίος αποδείχθηκε… ο μάγκας του Αιγαίου πέρασε τα παιδικά χρόνια του στη Σαλαμίνα, έχοντας την αρμύρα της θάλασσας στα χείλη του, τις ιστορίες των ντόπιων ψαράδων στα αυτιά του και τον ναύσταθμο στα πόδια του. Αποφοίτησε το 1996 από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με τον βαθμό του μάχιμου σημαιοφόρου. Έχει παρακολουθήσει όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του σχολεία εξειδίκευσης επιμόρφωσης, ενώ είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) και της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), καθώς και της γερμανικής Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (FueAkBW).

Οι πανεπιστημιακές σπουδές του περιλαμβάνουν, πέρα από το πτυχίο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), μεταπτυχιακούς τίτλους σε Electrical Engineering (MSc), Systems Engineering (MSc) και Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια (ΜΑ), ενώ μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά. Εκτός από γνώσεις, ο ήρωας κυβερνήτης της φρεγάτας Λήμνος διαθέτει και εμπειρία σε μάχιμα πόστα, καθώς έχει υπηρετήσει σε φρεγάτες τ. Standard ως αξιωματικός επιστασιών της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, καθώς και ως διευθυντής επιχειρήσεων, διευθυντής ηλεκτρονικών συστημάτων και ύπαρχος. Επίσης, τη διετία 2015 2017 διετέλεσε κυβερνήτης στην πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος», ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2019 ασκεί καθήκοντα κυβερνήτη στη φρεγάτα «Λήμνος».

Ως επιτελής υπηρέτησε στη Διοίκηση Μοίρας Φρεγατών 2, στη Διοίκηση Φρεγατών, καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου ως διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνιών του Α’ Κλάδου (ΑΣ / Α4). Στην προσωπική ζωή του ο 47χρονος κυβερνήτης της φρεγάτας Λήμνος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ είναι γαμπρός διαπρεπούς Κουλουριώτη ναυάρχου εν αποστρατεία, αρχηγού της τάξεως του.

Την περασμένη Τετάρτη, όταν η τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis» επιχείρησε να εμβολίσει την ελληνική φρεγάτα, ο αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σαλιάρης όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά κράτησε το πηδάλιο με στιβαρότητα και, κόβοντάς το, προκάλεσε ρήγμα στην πρύμνη του τουρκικού πολεμικού πλοίου, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στο Αιγαίο! Ο Έλληνας κυβερνήτης συνέχισε την αποστολή του, συμμετέχοντας στην άσκηση με τους Γάλλους, ενώ ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας, η οποία υπέστη σημαντικές ζημιές, εγκατέλειψε άρον άρον τη θαλάσσια περιοχή και χάραξε ρότα κατευθείαν για τα ναυπηγεία προς επισκευή.

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας