Κυβέρνηση: «Αγοράστε νέα κλιματιστικά και ψυγεία για να πληρώνετε λιγότερη ΔΕΗ»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αυτή είναι η… «μόνιμη λύση» της κυβέρνησης – Τι είπε ο Κ.Σκρέκας στον Στέργιο Καλόγηρο και στο «Βεργίνα TV»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου στο «Βεργίνα TV» αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. 

Ο υπουργός ερωτήθηκε για την τιμή του ρεύματος και για το πιο είναι το σχέδιο της κυβέρνηση – πέρα των επιδομάτων – για να μπει ένα «φρένο». Ο Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας…  δίνοντας επί της ουσίας μια συνέχεια στις δηλώσεις που είχε κάνει προσφάτως και με τις οποίες συμβούλευε τους πολίτες να κλείνουν τον θερμοσίφωνα και το ρεύμα.

Αυτή τη φορά ο Κ.Σκρέκας είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει επιδοτήσεις σε πολίτες για να αγοράσουν νέα ψυγεία και κλιματιστικά ώστε να καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.

«Η μόνιμη λύση θα μπορούσε να είναι η εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από την αντικατάσταση οικιακών συσκευών, παλιών σε ηλικία με καινούργιες και πιο αποδοτικές γι’ αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα προχωρήσουμε σε ένα πρόβλημα αντικατάστασης παλιών κλιματιστικών και ψυγείων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών». 

«Θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας 30%», είπε ο Κ.Σκρέκας γι’ αυτό το μέτρο.

Να σημειώσουμε ότι ναι μεν το συγκεκριμένο είναι θετικό, παρόλα αυτά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η μόνιμη λύση η «ατομική» ευθύνη, κυρίως την ώρα που η κυβέρνηση εμμένει στο «λουκέτο» στα εργοστάσια λιγνίτη. Επίσης πολλοί πολίτες δεν θα μπορούν να αγοράσουν νέο κλιματιστικό και ψυγείο, παρά τη μείωση που θα υπάρχει στην τιμή.

Από εκεί και πέρα ο Κ.Σκρέκας αναφέρθηκε στα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση στους πολίτες λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δεσμεύτηκε ο υπουργός.

Ο Κ.Σκρέκας ανέφερε ότι «7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες το μήνα και σε αυτά καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης, δίνοντας επιδότηση 39 ευρώ, ποσό που ανεβαίνει στα 51 ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «1,5 εκατομμύρια πολίτες υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, άρα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση και στήριξη, ενώ προσθέτως 1 εκατομμύριο πολίτες παίρνουν και επίδομα θέρμανσης, έχοντας κι άλλη στήριξη έναντι της ενεργειακής κρίσης».

Δείτε την συνέντευξη

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1058082_kyvernisi-gia-akriveia-i-lysi-einai-na-agorasete-nea
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα