Μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος -PKK επιτέθηκαν σε τουρκική στρατιωτική βάση στη γεωργική περιοχή της υποπεριφέρειας Κάνι Μάσι της περιοχής Αμέντι του Ντουχόκ. Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση, αναφέρει  δημοσίευμα του Ερμπίλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές ασφαλείας στο Κάνι Μάσι, μέλη του PKK άνοιξαν πυρ με εκτοξευτές ρουκετών και βαρύ οπλισμό σε στρατιωτικό σημείο που ανήκει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην υποπεριφέρεια Κάνι Μάσι της συνοικίας Αμέντι του Ντουχόκ.

Μετά την απάντηση των Τούρκων στρατιωτών στην επίθεση, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις για περίπου μισή ώρα.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν θύματα στις συγκρούσεις.

Δεν έχει γίνει ακόμη δήλωση από πηγές του τουρκικού στρατού και του PKK σχετικά με τη σύγκρουση.

Το σημαντικό στρατιωτικό σημείο που χαρακτηρίζεται ‘στρατηγικό’  από τον τουρκικό στρατό, στην αγροτική περιοχή της Κάνι Μάσι, που δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια, γίνεται συχνά στόχος μελών του PKK.

Από την άλλη, μετά τη σύγκρουση, εκδηλώθηκε φωτιά στο όρος Barox  η οποία επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση. Λόγω των συμπλοκών, οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Εκφράζεται φόβος ότι αν δεν παρέμβει η πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σε δάσος και απότομες εκτάσεις, θα επεκταθεί στους οικισμούς και θα αποτελέσει κίνδυνο για τους αμάχους που ζουν στην περιοχή.

Rûdaw

Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ