ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: Η πρώτη αποσταθεροποίηση της Ευρώπης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

του  Stéphane Buffetaut, πρώην Ευρωβουλευτή

Στο «εμιράτο» του Κοσσυφοπεδίου, από την ανεξαρτησία του, 135 ιεροί ναοί και μοναστήρια έχουν καταστραφεί υπό τα ασυγκίνητα, κατά τα άλλα «φιλάνθρωπα», βλέμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των δυτικών μέσων ενημέρωσης, της Διεθνούς Αμνηστίας, κ.α.,κ.α.,κ.α….

Ο ήχος του κανονιού ακούστηκε πάλι στο σύνορα του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου, μη αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ ή, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σλοβακία και Κύπρο, και επιπλέον από τη Σερβία, για την οποία το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του έθνους, ιδιαίτερα πνευματικό. Επομένως, αυτή η περιοχή παραμένει σημείο αστάθειας στα Βαλκάνια.

Ας υπενθυμίσουμε ότι το ψήφισμα 1160 του ΟΗΕ της 31ης Μαρτίου 1998, παράγραφος 5, όριζε ότι «η διευθέτηση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να βασίζεται στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας […] και εκφράζει την υποστήριξή του για ένα ενισχυμένο καθεστώς για το Κοσσυφοπέδιο που θα περιλαμβάνει σημαντικά αυξημένη αυτονομία και πραγματική διοικητική αυτονομία» . Δεν υπήρχε θέμα ανεξαρτησίας. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έδωσαν σημασία. Από τις 24 Μαρτίου 1999, το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία, χωρίς εντολή του ΟΗΕ και άρα σε πλήρη διεθνή παρανομία.

Η αιτιολόγηση αυτής της επέμβασης ήταν ένα υποτιθέμενο σχέδιο εθνοκάθαρσης κατά των πληθυσμών αλβανικής καταγωγής, που βαφτίστηκε «πέταλο». Ωστόσο, αυτό είχε κατασκευαστεί από την αρχή για να δικαιολογηθεί η ένοπλη επέμβαση. «Παρουσιαζόμενο» από τον Γερμανό Υπουργό Rudolf Scharping τον Απρίλιο του 1999, με την υποστήριξη του τότε εκπρόσωπου του ΝΑΤΟ, Jamie Shea, αυτό το «σχέδιο» ήταν απλώς μια ωμή χειραγώγηση την οποία κατήγγειλε, από τα τέλη του 1999, ο δημοσιογράφος Daniel Pearl, της The Wall Street Journal, ακολουθούμενη από το Spiegel , στις  10 Ιανουαρίου 2000. [Η έγκυρη Monde Diplomatique τον Απρίλιο του 2019 κυκλοφορούσε με κύριο θέμα το «πέταλο» και με τίτλο Το πιο χοντρό παραμύθι του τέλους του 20ού αιώνα (le plus gros bobard de la fin du XXe siècle)]

Σε ένα άρθρο στην Revue du crieur του Φεβρουαρίου 2019, ο Jean-Arnault Dérens και ο Laurent Geslin αποκάλεσαν αυτή την ψεύτικη είδηση «ένα αρχέτυπο ψεύτικων ειδήσεων που κατασκευάζονται από τους δυτικούς στρατούς και εν συνεχεία αναδημοσιεύονται από όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες» .

Αδιάφορο, οι ΗΠΑ ήθελαν τον πόλεμο, την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τη στρατιωτική τους βάση Bondsteel. Ο υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Νίκολας Μπερνς ήταν ξεκάθαρος: ”  Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, είπε στις 11 Μαΐου 2007. Κατά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στις 17 Φεβρουαρίου 2008, είπε: ”  Θεωρούμε πολύ θετικό ότι σήμερα δημιουργήθηκε ένα μουσουλμανικό κράτος, ένα κράτος με μουσουλμανική πλειοψηφία». Το Διεθνές Πρακτορείο Κορανικών Ειδήσεων επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ” προτρέπουν τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη να δείξουν αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους του Κοσσυφοπεδίου”. Και πρόσθετε ότι «τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, ξεχειλίζουν από ανησυχίες που συνδέονται με τη δημιουργία ενός μουσουλμανικού θύλακα μέσα σε μια Ευρώπη που προς το παρόν (sic) παραμένει κατά κύριο λόγο χριστιανική» (24/2/2008).

Είναι βέβαιο ότι οι Χριστιανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό του κ. Μπερνς. Από το 1999, 135 ναοί, ησυχαστήρια και μοναστήρια έχουν καταστραφεί στο ΚοσσυφοπέδιοΗ KFOR (δύναμη του ΝΑΤΟ) είναι τρομακτικά αναποτελεσματική στην προστασία των χριστιανικών κτιρίων.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι. Μια έκθεση της 16ης Δεκεμβρίου 2010 του Ντικ Μάρτι προς το Συμβούλιο της Ευρώπης αποκάλυψε ότι Σέρβοι κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί στην Αλβανία για να δολοφονηθούν προκειμένου να συλλέξουν τα όργανά τους για μεταπώληση. Αυτό το απαίσιο εμπόριο, γνωστό από τα έτη 1998/1999, αποσιωπήθηκε από το ΝΑΤΟ και τα δυτικά ΜΜΕ για να μην αμαυρωθεί η εικόνα του Κοσσυφοπεδίου.

 Ο γνωστός μας Νίκολας Μπερνς (2008): «Θεωρούμε πολύ θετικό ότι σήμερα δημιουργήθηκε ένα μουσουλμανικό κράτος, ένα κράτος με μουσουλμανική πλειοψηφία»

Η πραγματικότητα αυτών των εγκλημάτων επιβεβαιώθηκε το 2014 από τον εισαγγελέα John Clint Williamson. Όσο για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, Χασίμ Θάτσι, κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το ειδικό δικαστήριο για το Κοσσυφοπέδιο στις 5 Νοεμβρίου 2020.

Σήμερα, αυτός ο ισλαμικός θύλακας παραμένει ένας τόπος αστάθειας και αναταραχής. Εκεί απειλούνται διαρκώς οι χριστιανικές μειονότητες των Σέρβων και των Τσιγγάνων. Είναι, εξάλλου, μια εστία διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, όπως αναγνωρίζεται από την ΕΕ, η οποία, ωστόσο, δείχνει τη μεγαλοκαρδία της, είτε μέσω δανείων από την ΕΤ Επενδύσεων, είτε με συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την Επιτροπή (π.χ. στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon της 23/3/2022).

Όλα αυτά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το τέλος του κομμουνισμού στην Ευρώπη. Η Συμμαχία, παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έχει γίνει μια από τις πηγές κινδύνου στην Ευρώπη. Το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, το οποίο καθιερώνει την αμυντική αλληλεγγύη σε περίπτωση επίθεσης σε ένα από τα μέλη της, φαίνεται ότι θεωρείται δευτερεύον για να δημιουργηθεί το δικαίωμα ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών μη μελών του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει χρήση παραπληροφόρησης για στρατιωτική επέμβαση ή «έγχρωμες» επαναστάσεις.

Αλλά η αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών ενεργεί με την αδεξιότητα λόγω άγνοιας των δεδομένων της ιστορίας και της γεωγραφίας των περιοχών που της αρέσει να ρίχνει στο χάος. Όλα αυτά με μια νοσηρή χροιά ηθικισμού. Στο βιβλίο του Οι Πολιτικές συνέπειες της ειρήνης ο Jacques Bainville υπογράμμισε δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Συνθήκης των Βερσαλλιών:  «Ένας έντονος ηθικός χαρακτήρας, γιατί είναι εύκολο να βάλεις κοινοτοπίες ηθικής στη θέση του πολιτικού συλλογισμού που απαιτεί διανοητική προσπάθεια και ειδική προετοιμασία. Στη συνέχεια, ένας οικονομικός χαρακτήρας όχι λιγότερο έντονος και ο οποίος συμφωνεί με τον πουριτανικό ηθικισμό». Τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο. Αλλά όλοι γνωρίζουν τη συνέχεια των συνθηκών του 1919!

Πηγή: https://www.bvoltaire.fr/tribune-le-son-du-canon-au-kosovo-comment-lotan-destabilise-leurope/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα