Κοινωνική Αν/Ισότητα και Αταξικός Ουμανισμός

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένα Δοκίμιο για την πολιτική φιλοσοφία της πράξης

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ On Time Books

The Best Publisher in UK For Greek Authors

Παρουσιάζουν το νέο βιβλίο

του Κώστα Λάμπου

Η πολιτική φιλοσοφία, οι κοινωνικές και οικονομικές θεωρίες της σύγχρονης εποχής, από τους ιδρυτές τους μέχρι σήμερα, και με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τους φυσικούς νόμους που εξηγούν την ύπαρξη του Σύμπαντος και την εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής, αλλά και τους νόμους της ανάπτυξης των κοινωνιών.

Αντίθετα, ως ιδεαλισμός, σκοταδισμός, φιλελευθερισμός, νεοφιλελευθερισμός, κλασικισμός και νεοκλασικισμός, επικεντρώθηκαν στην υπεράσπιση της ατομικής ιδιοκτησίας πάνω στα μέσα παραγωγής, της υποτιθέμενης πεμπτουσίας της ατομικής ελευθερίας. Αυτή η αυταπάτη τους ανάγκασε ακόμα και να αγνοήσουν και να υποτιμήσουν την ύπαρξη της κοινωνίας, που είναι το διαχρονικό υποκείμενο της ιστορίας και ο μοναδικός δημιουργός του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αυτή η επιλογή τους οδήγησε στη στείρα υπεράσπιση της κοινωνικής ανισότητας, η οποία τους έφερε σε μια στρατηγικής σημασίας σύγκρουση με τις δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού. Αυτή η σύγκρουση δημιούργησε την ανάγκη για μια νέα σύγχρονη κοσμοθεωρία αντίστοιχη με την πραγματικότητα του 21ου αιώνα και για την αναζήτηση μιας νέας εναλλακτικής στρατηγικής που θα συλλάβει τις δυνατότητες και τις ανάγκες του 21ου αιώνα και θα ανοίξει το δρόμο για την έξοδο της ανθρωπότητας από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας επαναφέρει στην επιφάνεια τη διαχρονική στρατηγική της εργαζόμενης ανθρωπότητας για έναν κόσμο κοινωνικής ισότητας, που στον 21ο αιώνα και χάρη στις σύγχρονες επιστήμες και τεχνολογίες, που φυσικά θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εργαζόμενης κοινωνίας/ανθρωπότητας, αποκτά σταδιακά περιεχόμενο, μορφή και διαστάσεις ενός Αταξικού Οικουμενικού Ουμανισμού. Ένα τίμιο και τεκμηριωμένο βιβλίο που τολμά να κάνει τομή στην πολιτική σκέψη και δράση.

https://ontimebooks.net/product/social-%ce%b9nequality-and-classless-humanism

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα