Κλεάνθης Γρίβας: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ   ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΙΚΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ – ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Κλεάνθης Γρίβας*

15 Μάϊου 2023

Κάθε γνήσια αυθόρμητο και αχειραγώγητο κοινωνικό κίνημα, μετά από μια πρώτη περίοδο «δημιουργικού χάους», αρχίζει να εφευρίσκει δικές του μορφές αυτο-οργάνωσης και να συγκροτεί σταδιακά μια πλατφόρμα πολιτικών διεκδικήσεων, διαμέσου της οποίας περνάει από τη φάση του «τί δεν θέλω» στη φάση του «τι θέλω».

Επιθυμώντας να συμβάλλω σ’ αυτή τη διεργασία, θέτω για συζήτηση και κριτική μια ενότητα προτάσεων, οι οποίες είναι διαρκώς ανοικτές για διόρθωση, συμπλήρωση ή απόρριψη. Αυτές οι διεκδικήσεις βρίσκονται εντός του πλαισίου της κυριαρχίας μας, και δεν συγκρούονται με τις υπερεθνικές αποικιοκρατικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι εγχώριες πολιτικές και οικονομικές κλεπτοκρατικές μαφίες, ερήμην και εναντίον μας.

Νομίζω ότι εάν τεθούν αυτά τα ερωτήματα, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θα απαντούσε μόνο καταφατικά,  ανεξάρτητα από τις όποιες κομματικές προτιμήσεις, επιλογές ή αγκυλώσεις της.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών (π.χ. σε 100 ή σε 150)

▪ ΘΕΛΕΤΕ να προσδιοριστεί ανώτατο όριο στις θητείες των βουλευτών (μέχρι δύο).

▪ ΘΕΛΕΤΕ να συνδεθεί ο μισθός των βουλευτών με τον κατώτερο μισθό των πολιτών (π.χ. σε αναλογία 4 ή 5 προς 1), πράγμα που θα λειτουργεί ως κίνητρο για να επιδιώκουν αύξηση του κατώτερου μισθού προς όφελος των εργαζομένων 

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλα τα προνόμια και οι ασυλίες των βουλευτών και των κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, δεδομένου ότι οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι άεργοι και, συνεπώς, καλύπτονται από το επαγγελματικό ασφαλιστικό τους ταμείο,

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλες οι αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των διάφορων επιτροπών της βουλής, δεδομένου ότι αυτή είναι η δουλειά για την οποία εκλέγονται και πληρώνονται,

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθούν όλες οι παροχές σε χρήμα, «είδος» και υπηρεσίες (όπως ατέλειες σε μετακινήσεις και επικοινωνίες, αυτοκίνητα, οδηγούς, υπαλλήλους των πολιτικών τους γραφείων, απασχόληση αστυνομικών για τη φύλαξή τους – από ποιους;), κ.α.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να  υπάρχει δυνατότητα άμεσης παραπομπής στη δικαιοσύνη και ανάκληση της βουλευτικής ιδιότητας εκείνων που παραβιάζουν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καθιερωθούν υποχρεωτικά Δημοψηφίσματα (κατά το Ελβετικό πρότυπο):

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 100 έως 200 χιλιάδων), να τίθεται σε δημοψήφισμα κάποιο άρθρο του Συντάγματος, πλην των Θεμελιωδών.

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 30 έως 50 χιλιάδων), να τίθεται σε δημοψήφισμα οποιοσδήποτε νόμος για τον οποίο υπάρχει ευρύτατη διαφωνία.

▪ Με τη συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. 100 χιλιάδων) να τίθεται σε δημοψήφισμα κάθε μείζων θέμα που αφορά θέματα Εθνικής Κυριαρχίας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί Συνταγματικό Δικαστηρίου (π.χ. με 11 έως 15 μέλη με διετή θητεία) που θα εκλέγονται με κλήρωση από τους εν ενεργεία καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και ένα σύνολο διακεκριμένων πολιτών που θα προτείνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί μια Μόνιμη Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου των Κατασταλτικών Δυνάμεων και των Μυστικών Υπηρεσιών που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, ώστε να λειτουργούν ως όργανα της κοινωνίας και όχι ως πραιτωριανοί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος ή ως εργαλεία του Βαθέως Κράτους. Η συγκρότηση της επιτροπής μπορεί να γίνεται με τρόπο ανάλογο αυτής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να ασκούνται διώξεις και να επιβάλλονται κυρώσεις (ποινικές και αστικές) σε όλους του κυβερνητικούς, κομματικούς και κρατικούς κλεπτοκράτες που ενήργησαν και ενεργούν προς ίδιον όφελος και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, στο αδιαφανές πορνείο της μεταπολιτευτικής κυνοβουλευτικής “δημοκρατίας” και οδήγησαν ένα ολόκληρο λαό σε αδυναμία να αντιμετωπίζει τις καθημερινές του ανάγκες.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να  τεθεί άμεσα -κατ’ αρχάς- υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα των Μνημονίων, τα οποία στραγγαλίζουν στο διηνεκές την ελληνική οικονομία προς όφελος της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Μαφίας (πρωτίστως, των γερμανικών τραπεζών και δευτερευόντως των γαλλικών τραπεζών, των τραπεζών της Ευρωζώνης και των κάθε είδους κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που δρουν διεθνώς).

▪ ΘΕΛΕΤΕ να επιδιωχθεί ένας Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος του ελληνικού χρέους για να διαπιστωθεί ποιο μέρος είναι «επαχθές» και πρέπει να διαγραφεί αμέσως.

Αυτό σημαίνει άνοιγμα όλων των φακέλων της Κλεπτοκρατίας της Μεταπολίτευσης (της Siemens, του C4I, των υποβρυχίων που γέρνουν, των αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία, των δημοσίων έργων που πήραν χαριστικά γερμανικές εταιρείες, του ΟΤΕ, των Λέοπαρντ, κ.α.)

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να πληρώσουν οι τράπεζες το μέρους του χρέους που οι ίδιες δημιούργησαν με τις τοκογλυφικές τους δραστηριότητες. Αυτό συνεπάγεται διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις τράπεζες να εκχωρούν τα κόκκινα δάνειά τους στα αρπακτικά funds έναντι πινακίου φακής, και αντ’ αυτού να τα διαθέτουν στους δανειολήπτες στην ίδια τιμή.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να καταργηθεί το άθλιο Τραπεζικό και Εταιρικό Απόρρητο, το οποίο προστατεύει μόνο τους διαχειριστές του «νόμιμου» και του παράνομου οργανωμένου πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις Τράπεζες να είναι συγχρόνως Εμπορικές (δηλαδή κανονικές) και Επενδυτικές (δηλαδή τράπεζες-Καζίνο που τζογάρουν τις καταθέσεις των πελατών τους).

▪ ΘΕΛΕΤΕ να απαγορευτεί στις Τράπεζες να εκδίδουν κερδοσκοπικά χρηματοοικονομικά εργαλεία.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να διεκδικηθούν οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται:

Η αποζημίωση της Ελλάδας που επιδικάστηκε στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της Ελλάδας (7,1 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938) ▪ Το «κατοχικό δάνειο» (3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938). ▪ Οι αποζημιώσεις των θυμάτων της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. ▪ Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν Γερμανοί αξιωματικοί από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Για τα οποία ορισμένοι ανιστόρητοι (όπως ο κ. Σκέρτσος, προσφάτως) μας είπανε ότι «πρόκειται για παλιά υπόθεση (!!!) και εμείς κοιτάζουμε στο μέλλον», θυμίζοντας εκείνο τον αλήστου μνήμης της κ. Ρεπούση χαρακτήριζε τη σφαγή και την πυρπόληση της Σμύρνης το 1922 ως απλώς “συνωστισμό που σημειώθηκε στην παραλία της Σμύρνης”. (!)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

▪ ΘΕΛΕΤΕ να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Ομόλογο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ώστε όλα τα κράτη-μέλη να δανείζονται με ίσους όρους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο άμεσος κίνδυνος εκτόξευσης των επιτοκίων δανεισμού των πιο αδύνατων χωρών.

▪ ΘΕΛΕΤΕ να θεσπιστεί η επιβολή προστίμου σε όλες τις χώρες που συσσωρεύουν πλεονάσματα άνω του 4% του κρατικού προϋπολογισμού τους, για να υποχρεωθούν να τα ανακυκλώνουν είτε στο εσωτερικό τους (ενισχύοντας την εσωτερική αγορά τους και ων ίδιων των χωρών), είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με επενδύσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας, αντί να ληστεύουν τους εταίρους τους.

Υ Γ Ε Ι Α

▪ ΘΕΛΕΤΕ να θεσπιστεί νομοθετικά η απαγόρευση κάθε ιατρικής πράξης χωρίς την εν επιγνώσει γραπτή συναίνεση των πολιτών, με αυστηρή τήρηση του Κώδικα της Νυρεμβέργης (σ’ αυτές υπάγονται μεταξύ άλλων τόσο τα θανατηφόρα φρανκενσταϊνικά «εμβόλια»-mRNA, όσο και τα συμβατικά εμβόλια που έχουν πλείστες όσες αποκρυπτόμενες παρενέργειες).

*Ο Κλεάνθης Γρίβας είναι υποψήφιος Βουλευτής Α! Περιφέρειας Αθήνας του ΕΚΑΜ

 

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ–ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

  Με αφορμή
  το δυστύχημα των Τεμπών
  (Τρίτη 28.02.2023)

  Α. Δικαιοσύνη-Ισονομία.

  Τι επιθυμώ:
  – Συνταγματική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

  Τι ισχύει:
  – Η κυβέρνηση επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους του
  Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  Άρθρο: 90 Παράγραφος 5.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/
  – Η κυβέρνηση μπορεί να προσβάλλει τις προαγωγές,τοποθετήσεις,
  μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών.

  Άρθρο: 90 Παράγραφος 3.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-92/

  Τι επιθυμώ:
  – Οι βουλευτές, και τα μέλη της κυβέρνησης να έχουν ίδια μεταχείριση
  με τους πολίτες στην απονομή δικαιοσύνης.

  Τι ισχύει:
  – Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.

  Άρθρο 61 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-63/
  Άρθρο 62 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-64/
  – Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο
  παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.

  Άρθρο 86 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-88/
  – Μόνο η Βουλή αποφασίζει για το ύψος των αποδοχών των Βουλευτών.
  Άρθρο 63 Παράγραφοι 1,2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-65/

  Β. Δημοκρατία-Λαϊκή Κυριαρχία.

  Τι επιθυμώ:
  – Συνταγματική κατοχύρωση δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών για
  ψήφιση νέων νόμων, τροποποίηση και ακύρωση υπαρχόντων, με βάση
  τις αρχές της Ισηγορίας, Ισονομίας, Ισοκρατίας.

  Τι ισχύει:
  – Δεν προβλέπονται προτάσεις νόμων από τους πολίτες που δεν είναι
  Βουλευτές ή μέλη της κυβέρνησης.

  Άρθρο: 73 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-75/
  – Δεν προβλέπονται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.
  Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-46/
  – Απαγορεύονται δημοψηφίσματα για νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και
  αφορούν δημοσιονομικά θέματα.

  Άρθρο: 44 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-46/

  Τι επιθυμώ:
  – Τη συνταγματική κατοχύρωση της αλλαγής του συντάγματος μόνο μέσω
  δημοψηφίσματος προερχόμενου από πρωτοβουλία πολιτών.

  Τι ισχύει:
  – Μόνο η Βουλή αναθεωρεί το Σύνταγμα.

  Άρθρο: 110 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-114/

  Γ. Εδαφική Ακεραιότητα-Εθνική Κυριαρχία.

  Τι επιθυμώ:
  – Την συνταγματική κατοχύρωση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας
  της χώρας.

  Τι ισχύει:
  – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.

  Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/
  – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
  Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/

  Τι επιθυμώ:
  – Την υπερίσχυση του Ελληνικού συντάγματος και του εθνικού δικαίου απέναντι
  στο διεθνές δίκαιο.

  Τι ισχύει:
  – Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
  σε διεθνή όργανα.

  Άρθρο: 28 Παράγραφος 2.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/
  – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
  Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα