Κιλιάν Εμπαπέ: Από τα χαμόγελα της ανανέωσης στην επιθυμία για αποχώρηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τον Μάιο ο Κιλιάν Εμπαπέ συμφώνησε με την Παρι Σεν Ζερμέν για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025 αλλά ζήτησε να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Πώς διαταράχθηκαν οι σχέσεις των δύο πλευρών

Στις 21 Μαΐου η Παρί Ζεν Ζερμέν με ανακοίνωσή της έδωσε τέλος στο σίριαλ παραμονής του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο 23χρονος σούπερ σταρ συμφώνησε να υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025 και να γίνει «βασιλιάς» της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εμφανιζόταν να έχει συμφωνήσει προφορικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος πόζαρε χαμογελαστός μαζί με τον Νασέρ Αλ-Κελαΐφι μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, πάντα το έλεγα. Μένω στην Παρί Σεν Ζερμέν για να κατακτήσουμε τίτλους μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του 23χρονου επιθετικού μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Εμπαπέ έγινε ο πιο ακριπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη με ετήσιες απολαβές 128 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με το πριμ υπογραφής.

 

Παράλληλα, του δόθηκαν μυθικά προνόμια για ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Εμπαπέ έχει λόγο στις μεταγραφές του συλλόγου, στην επιλογή του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.

Η παραμονή του Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίστηκε ως εθνικό ζήτημα για τη Γαλλία. Ο Νικολά Σαρκοζί και ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν απευθείας με τον ποδοσφαιριστή ζητώντας του να μείνει στην ομάδα.

«Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσα να μιλήσω με τον πρόεδρο για το μέλλον μου και την καριέρα μου. Ήταν κάτι τρελό. Μου είπε: “θέλω να μείνεις. Δεν θέλω να φύγεις. Είσαι σημαντικός για τη χώρα”. Όταν λέει κάτι τέτοιο ο πρόεδρος έχει μεγάλη σημασία», αποκάλυψε ο Εμπαπέ μιλώντας στους New York Times.

Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή του Λουίς Κάμπος με τον οποίο συνυπήρξαν στη Μονακό. Ο Πορτογάλος προσλήφθηκε ως σύμβουλος μεταγραφών. Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα για αποχώρηση του Εμπαπέ, υπήρξαν φήμες περί αποχώρησης του 58χρονου παράγοντα.

Μόνες τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι αποχωρήσεις των Ντι Μαρία, Παρέδες, Ικάρντι, Ραφίνια και Άντερ Ερέρα. Στον Εμπαπέ έταξαν ακόμη, σύμφωνα με την «Equipe» ότι ο Νεϊμάρ θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα ότι θα αποκτηθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προκειμένου ο ίδιος να παίζει στα άκρα.

 

Ο Γάλλος ένιωσε «προδομένος» από τον σύλλογο αφού δεν ικανοποίησε όλα του τα θέλω. «Έκανα λάθος που ανανέωσα», φέρεται να ομολόγησε πρόσωπο του κοντινού του περιβάλλοντος.

Κάπως ήρθε το δημοσίευμα της Marca περί δυσαρέσκειας του Γάλλου σούπερ σταρ. Ο Εμπαπέ φέρεται να ζήτησε να αποχωρήσει από τον σύλλογο τον Ιανουάριο. Μεγάλο του όνειρο παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης. Το είχε ομολογήσει, άλλωστε, ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσεις στους New York Times.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον», σημείωσε ο Εμπαπέ. Ο Γάλλος είπε τότε ότι θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη ένα Μουντιάλ με τη Γαλλία αλλά και να βρεθεί στους Ολυμπιακούς που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι.

Μόνο που οι σχέσεις της διοίκησης της γαλλικής ομάδα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ανύπαρκτες. «Μπορείς να πας σε όποια ομάδα θέλεις εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης», φέρεται να είπαν οι ιδιοκτήτες του συλλόγου στον Εμπαπέ. Διαρροές μέσα από τον σύλλογο κάνουν λόγο για οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Δύσκολα κάποια ομάδες θα μπορέσει να καλύψει αυτό το ποσό. Είναι προφανές ότι η Παρί προσπαθεί να αγοράσει χρόνο προκειμένου να απορροφήσεις τους «κραδασμούς» της υπόθεσης του Κιλιάν Εμπαπέ.

 

Ο Γάλλος εξελίσσεται πια σε έναν κακομαθημένο και εγωπαθή σούπερ σταρ, που από τη στιγμή που δεν του έκαναν τα χατίρια στυλώνει τα πόδια και απαιτεί να δοθεί σε άλλη ομάδα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπήκε πάνω από έναν σύλλογο στην ιστορία του αθλήματος.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να εκτίθεται σε κάτι στο οποίο δεν είναι καλός. Δεν του αρέσει, αυτό είναι όλο. Αλλά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό, είναι ο σύλλογος. Τον έκαναν όμως να νιώσει ότι ο σύλλογος ήταν το πιο σημαντικό πράγμα; Ή τον έκαναν να νιώθει πιο σημαντικός από τον σύλλογο; Θα μιλήσω για την δική μου ιστορία. Δεν μου άρεσε να παίζω στις πτέρυγες, όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Το απεχθανόμουν. Έπρεπε όμως να το κάνω για την ομάδα. Και δεν άκουσα κανέναν, να λέει: Α, τι ωραία χειρονομία. Να παίζω αριστερά, για άλλους που είχαν λιγότερους διεθνείς αγώνες και γκολ από εμένα. Τελικά, υπάρχει μόνο ένας κανόνας. Εάν ο προπονητής σου ζητήσει να κάνεις κάτι, το κάνεις για το καλό της ομάδας. Και η ομάδα κερδίζει! Εάν η ομάδα έχανε, θα υπήρχε άλλη βάση συζήτησης», είπε για τον Εμπαπέ ο Τιερί Ανρί, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Ο Εμπαπέ και η Παρί Σεν Ζερμέν διέπραξαν μία ποδοσφαιρική ύβρη δίνοντας στον Γάλλο πρωτοφανή προνόμια σε ποδοσφαιριστή. Ύστερα έρχεται η νέμεση.

Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα