Καρακατσάνοφ: Η Συμφωνία με την Ελλάδα ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα, με τη Βουλγαρία ακόμη περιμένουμε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 


«Καρακατσάνοφ: Ο Ζάεφ ξεχνά να αναφέρει τους Βουλγάρους»

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη – θέλουμε η κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία να τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Δυτικά Βαλκάνια», ανέφεραν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε δύο συμφωνίες, με τη Βουλγαρία το 2017 και με την Ελλάδα το 2018.

Ενώ η συμφωνία με την Ελλάδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα μήνα, απολύτως τίποτα δεν έχει εκπληρωθεί από τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία.

Ωστόσο, το 2018, η Βουλγαρία συμφώνησε και η Βόρεια Μακεδονία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Έχουν περάσει δύο ακόμη χρόνια και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια κατανοεί τη βουλγαρική θέση ως αδυναμία, λέει ο Καρακατσάνοφ.

Προσθέτει ότι η πόρτα για έναρξη διαπραγματεύσεων δεν είναι κλειστή.

«Δεν θα αποκαλούσα βέτο τη θέση της Βουλγαρίας. Δεν κάνουμε βέτο στη Μακεδονία. Λέμε ότι αναβάλουμε τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης, όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

»Οι φίλοι μας, θα έλεγα οι ‘συμπατριώτες’ μας στη Βόρεια Μακεδονία, ή μάλλον η πολιτική τους ελίτ, πίστευαν στη δύναμη των πιέσεων στο βαθμό που πίστευαν ότι η Βουλγαρία θα υποχωρήσει σε πιέσεις από μεγαλύτερες χώρες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας.

Υπάρχουν και Βούλγαροι στη Βόρεια Μακεδονία…

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καταβάλλει προσπάθειες και είναι έτοιμος να βρει συμβιβασμό, αλλά μπορεί να μην έχει αρκετή υποστήριξη από τους πολιτικούς του εταίρους και την ηγεσία του κόμματός του.

«Τις προάλλες, ανέφερε ότι η αναβολή της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει όλες τις εθνικότητες της χώρας.

Και τις καταλόγισε: Σλαβομακεδόνες, Σέρβους, Κροάτες, Αλβανούς, Βλάχους, συμπεριλαμβανομένων 3.000 Βοσνίων. Ωστόσο, απέτυχε να αναφέρει ένα έθνος που ιστορικά υπάρχει στη Βόρεια Μακεδονία – και αυτό είναι οι Βούλγαροι, κατέληξε ο Καρακατσάνοφ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» των Σκοπίων.

 

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα