«Καμπάνα» από τις ΗΠΑ: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο insider trading, μέσω της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι αμερικανικές Αρχές, με προμετωπίδα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, υπέβαλαν αίτημα για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Νίκα, το οποίο εν τέλει εγκρίθηκε.

Η αίτηση είχε υποβληθεί στις 18 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιώργος Νίκας -γιος του Παναγιώτη Νίκα, της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας- δεν έχει εντοπιστεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Τα ονόματα του Νίκα, και του Τηλέμαχου Λαβίδα -γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm- περιλαμβάνονται σε ένα πολυσέλιδο κατηγορητήριο για μια μεγάλη υπόθεση insider trading (αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών), με «πρωταγωνιστή» ένα στέλεχος της Goldman Sachs.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η εταιρεία Νίκας έκανε δεκτή την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Το ΔΣ αποφάσισε τη μην ανανεώσει τη θητεία του Γιώργου Νίκα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα