«Καμπάνα» από τις ΗΠΑ: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα

23/10/19 | 0 | 0 | 235 εμφανίσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο insider trading, μέσω της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι αμερικανικές Αρχές, με προμετωπίδα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, υπέβαλαν αίτημα για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Νίκα, το οποίο εν τέλει εγκρίθηκε.

Η αίτηση είχε υποβληθεί στις 18 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιώργος Νίκας -γιος του Παναγιώτη Νίκα, της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας- δεν έχει εντοπιστεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Τα ονόματα του Νίκα, και του Τηλέμαχου Λαβίδα -γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm- περιλαμβάνονται σε ένα πολυσέλιδο κατηγορητήριο για μια μεγάλη υπόθεση insider trading (αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών), με «πρωταγωνιστή» ένα στέλεχος της Goldman Sachs.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η εταιρεία Νίκας έκανε δεκτή την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Το ΔΣ αποφάσισε τη μην ανανεώσει τη θητεία του Γιώργου Νίκα.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/10/20 | (1 σχόλια)
    Υποτίθεται ότι η οικονομία δεν πάει καλά και με τον covid θα πάει ακόμη χειρότερα. Οι επενδύσεις είναι απαραίτητες, αν ενδιαφερθεί κάποιος να επενδύσει. Μου λένε, φίλοι δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα πως για να αγοραστεί γη για ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας