Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του: Κάποιοι φρόντισαν να μη βγεις ποτέ από το νοσοκομείο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λέει το δικό του «αντίο» στον πατέρα του, που έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών.

«Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συγκινητική του ανάρτηση, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας τα παράπονά του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο και ανοίγοντας και έναν δημόσιο διάλογο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σημειώνεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Καλλιάνου, το νοσοκομείο «Αττικόν» διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του:
«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν στο είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση σου. Θέλαμε να στο πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής. Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ η να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ότι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυα μου μπαμπά μου».

Για την υπόθεση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου πηγές της διοίκησης του Νοσοκομείου Αττικόν ανέφεραν νωρίτερα στο iefimerida.gr: «Όπως γνωρίζετε έχουμε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Η ΕΔΕ θα γίνει από κορυφαίους επιστήμονες και θα διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Εάν διαπιστωθούν παραλείψεις ή ευθύνες θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Εμείς σαν νοσοκομείο διαχειριζόμαστε περίπου 300.000 περιστατικά κάθε χρόνο. Ακολουθούμε σε όλα τα περιστατικά τα νοσοκομειακά πρωτόκολλα. Κατανοούμε ασφαλώς τον πόνο και τον θυμό του κάθε ασθενούς και δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά».

H πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Προχθές το βράδυ ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ είχε ποστάρει ένα βίντεο στο Facebook γράφοντας: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά μου» ξεκίνησε ο Γ. Καλλιάνος, για να προσθέσει:

«Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα καθώς μαύρισε το δάχτυλό του, μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο. Του φέρθηκαν πολύ καλά στη Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

»Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδελφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

»Οι γιατροί μού είπαν ότι “υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά”. Ο αδελφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Ο Γιάννης Καλλιάνος περιέγραψε ότι παρακαλούσε τους γιατρούς να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ, αλλά μάταια.

«Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ελπίζω να τα καταφέρει. Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες», κατέληξε.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Στον Γιάννη Καλλιάνο απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos , πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα: Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία. Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια. Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

 

Καλλιάνος σε Άδωνι: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε απαντώντας στον υπουργό Υγείας:

«Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και δεν θελήσαμε να παραβούμε κανένα από αυτά.

Ξέρουμε όμως και οι δυό μας, πολύ καλά το ξέρουμε φίλε Άδωνι, τι ήταν αυτό που δεν εφαρμόστηκε για 4-5 ολόκληρες μέρες. Και δεν φταίς εσύ για αυτό, φταίει η κλινική που ήταν ο πατεράς μου και οι γιατροί που τον “παρακολουθούσαν” και που έλεγαν ότι ο άνθρωπος πηγαίνει πολύ καλά ενώ καθημερινά το οξυγόνο του μειωνόταν. Έτσι δεν έλεγαν;

Εσύ, σωστά λες, δεν μπορείς να παρέμβεις για το ποιός θα μπει στην ΜΕΘ. Κρίνουν όμως οι γιατροί.

1. Τον Αγγειοχειρουργό που χειρούργησε τον πατέρα μου (ακρωτηριασμό δαχτύλου) τον εκλιπαρούσε ο αδερφός μου (ως καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος Ιατρός) ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί στην απλή κλίνη της αγγειοχειρουργικής όπως πρέπει, ήθελε υποστήριξη αερομετρικά και αιμοδυναμικά σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Ο Αγγειοχειρουργός όμως έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου.

2. Δεν μίλησε ποτέ στον αδερφο μου σαν συνάδελφος. Σε μένα έλεγε ότι πάει υπέροχα ο πατέρας μου και ότι οι εξετάσεις του είναι καταπληκτικές. Τα έχω όλα καταγεγραμμένα και σε μηνύματα και σε κλήσεις.

3. Ο πατέρας μου δεν εκτιμήθηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο απο ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων. Πολλοί από αυτούς ήταν απλοί φοιτητές.

4. Μιλήσαμε με εντατικολόγους άλλων νοσοκομείων και δεν τον βάζανε σε ΜΕΘ γιατί έψαχναν με τις ώρες (όσο ο πατέρας μου έσβηνε) να βρουν αν πληρεί τα κριτήρια. Άραγε ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια ή μπαίνουν σε ΜΕΘ μόνο αυτοί που είναι υγιείς;

5 Βιώσαμε την “αρτιότητα” του επιστημονικού προσωπικού της συγκεκριμένης κλινικής, που ένας άνθρωπος που ήταν αιμοδυναμικά ασταθής, σηπτικός, με πτώση επιπέδου συνειδήσεως και με κορεσμό στο 60-65% κρίθηκε απο τον καθηγητή οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπεί στην πλατφόρμα για ΜΕΘ.

6. Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά. Εδώ αμφισβήτησαν ότι έχει και πνευμονική ίνωση κατά τα λεγόμενα του Καθηγητή, κάτι από το οποίο υποφέρει χρόνια. Τόσο καλές και αναλυτικές εκτιμήσεις έκαναν.

7. Πήρα τηλέφωνο πάνω από 10 φορές τον Καθηγητή και μου είπε ότι δεν τον βάζει σε πλατφόρμα γιατί θα γίνει καλά. Δεν συντρέχει κανένας λόγος. Όταν είδε, μετά από 5 μέρες που τον παρακαλούσαμε γονυπετείς ότι πια είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο, έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον και με το πάσο του τον έβαλε σε πλατφόρμα να μπει σε ΜΕΘ.

8. Τελικά ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και τον έβαλαν σε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, στο Αττικό, τον οποίον διασωλήνωσαν. Έχω τα πάντα σε μηνύματα και σε κλήσεις (ηχητικά που έστελνα λόγω του ότι δεν είχα το κουράγιο ούτε να γράψω ένα μήνυμα) αλλά και όλα τα υπόλοιπα αποδεικτικά.Το τι θα κάνω από εδώ και πέρα αγαπητέ Υπουργέ Άδωνι, με κάθε σεβασμό, θα σου πω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον πατέρα μου και την τιμή του. Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν. Έχω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα καταθέτω και δημόσια αν χρειαστεί. Όπως και τα ακριβή ονόματα των Ιατρών».

“https://www.iefimerida.gr/ellada/kallianos-gia-ton-thanato-toy-patera-toy”>Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του: Κάποιοι φρόντισαν να μη βγεις ποτέ από το νοσοκομείο – iefimerida.gr</a></p>

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συλλυπητήρια στον βουλευτή . Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός προσπαθεί να ωραιοποίησει την κατάσταση αλλά τίποτα δεν βελτιώνεται.
  Όποιος ασθενήσει μόνο αν έχει χρήματα και συγγενείς μπορεί να ζήσει, με αντιμετώπιση της περίπτωσης του σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή κέντρα.
  Ευτυχώς στην Αθήνα υπάρχουν πολλά ιδιωτικά με άριστες νοσοκομειακές και ιατρικές υπηρεσίες.
  Οι καλύτεροι γιατροί λόγω αμοιβών και συνθηκών εργασίας εργάζονται στα ιδιωτικά.
  Δυστυχώς η υγεία στην Ελλάδα είναι θέμα χρημάτων και οι μη έχοντες μακάρι να μην συναντούν καταστάσεις όπως ο βουλευτής.
  Ο Γεωργιάδης είναι προκλητικός και ακατάλληλος όχι μόνο για υπουργός υγείας αλλά ακατάλληλος για πολιτικός.

  • Μόνο που ΚΑΙ στα Δημόσια Νοσοκομεία ”κάνουν κουμάντο” οι γιατροί και όχι οι πολιτικοί και για ό,τι γίνεται στα Νοσοκομεία ευθύνονται οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά πάντα ”βγάζουν την ουρά τους απ’έξω” και από πάνω κάνουν και απεργίες και πορείες διαμαρτυρόμενοι κατά των πολιτικών , γιατί είναι και αυτοί-όπως οι περισσότεροι Έλληνες -φιλοχρήματοι .
   Οι γιατροί όμως ορκίζονται στον Ιπποκράτη.
   Φυσικά ως άνθρωποι κάνουν και αυτοί λάθη.
   Ευχή μας να είναι λιγότερα και να τα παραδέχονται .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα