Οι «φίλοι και σύμμαχοι» Τούρκοι «εύχονται καλή χρονιά», με NAVTEX διαρκείας που «κλειδώνουν» περιοχές του Αιγαίου για σχεδόν ολόκληρο το 2022! Είναι πρακτική που οι Τούρκοι ακολουθούν αρκετά χρόνια τώρα. Οι περιοχές όπως προκύπτει από τον χάρτη δεν είναι τυχαίες. Επί της ουσίας «μπλοκάρουν» ολόκληρο το Αιγαίο.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο , έτσι και φέτος δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική αντίδραση σ΄ αυτό το τουρκικό τέχνασμα. Πάει καιρός που η Ελλάδα αντιδρούσε και στην παραμικρή προσπάθεια αμφισβήτησης στο Αιγαίο από τους Τούρκους.

Δεν χρειάζονται βεβαίως οι NAVTEX διαρκείας των Τούρκων για να καταλάβουμε ότι και το 2022 δε θα ΄ναι μια εύκολη χρονιά σ΄ ότι έχει να κάνει με την τουρκική επιθετικότητα. Θα γίνει ακόμη δυσκολότερο αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να υπηρετεί χωρίς δισταγμό την πολιτική του κατευνασμού σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός άκρατου κλίματος καθησυχασμού στο εσωτερικό της χώρας. Κλίμα το οποίο έχει πείσει ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης ότι η χώρα εξοπλίζεται «αύριο, μεθαύριο», ότι «οι συμμαχίες μας είναι αρκετές για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα» και ότι «η Τουρκία είναι απομονωμένη». 

Το 2022 μάλλον θα πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με το τι κάνει ή δεν κάνει ο Ερντογάν. Να καταλάβουμε ότι έχει σημασία μέχρι ενός σημείου αν θα παραμείνει στην εξουσία ή αν θα πέσει. Αυτοί που φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν δεν είναι καλύτεροι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης κι αυτό δεν έχει να κάνει με νέες αγορές. Η Ελλάδα όπως πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει διαθέτει πολλά όπλα. Αν όλα «δούλευαν» όπως έπρεπε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα είχε την πολυτέλεια να περιμένει τις παραλαβές όσων πρόσφατα αποφάσισε να αγοράσει. 

Είναι κοινή πεποίθηση όλων των ειδικών ότι η όποια επιθετική ενέργεια του Ερντογάν θα προκύψει μέσα στο 2022. Ίσως είναι ώρα να σοβαρευτεί όλο το πολιτικό σύστημα το οποίο αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει για τα εθνικά θέματα. Η κυβέρνηση δείχνει ότι προτιμά τη «μυστική διπλωματία» και η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να συνεχίσει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ,ελπίζοντας προφανώς σε πολιτικό όφελος. Το βέβαιο είναι πως αν συνεχίσουμε έτσι η μόνη που θα χάσει θα ΄ναι η χώρα.

https://www.militaire.gr/kali-chronia-apo-toys-toyrkoys-me-mplokarisma-toy-aigaioy-gia-olo-to-2022/