ΚΑΙ ΟΜΩΣ: Οι ΗΠΑ αγοράζουν μαζικά ρωσικό πετρέλαιο!!!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενώ η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει την αγορά ρωσικού πετρελαίου από ολόκληρο τον πληθυσμό της και τους συμμάχους της, το εισάγει μαζικά χωρίς να παραβιάζει τις λεγόμενες «κυρώσεις» της, αναφέρει η The Telegraph of India [1].

Η Ινδία αγοράζει 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ρωσικό πετρέλαιο. Αυτό το πετρέλαιο διυλίζεται από τη Nayara Energy και από την Reliance Industries και στη συνέχεια μεταπωλείται νόμιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πράξη, λοιπόν, ο οικονομικός πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επηρεάζει πλέον τη Ρωσία, αλλά αποκλειστικά τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι οι μόνοι που στερούνται ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Αυτή η διαπίστωση πρέπει να νοηθεί σε συνάρτηση με τη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2 που στερούν την Ευρωπαϊκή Ένωση την κύρια πηγή ενέργειας της.

Αυτό δείχνει ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μόσχα δεν έχει εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά προσπαθεί να εφαρμόσει εκεί την απόφαση 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όλη η ατλαντική προπαγάνδα που κατηγορεί τη Ρωσία για τα χειρότερα εγκλήματα δεν αποσκοπεί επομένως στην κινητοποίηση των συμμαχικών στρατευμάτων εναντίον της, αλλά στη χειραγώγηση των Ευρωπαίων ώστε να αποδεχτούν μια οικονομική ύφεση που επιβλήθηκε σύμφωνα με την αναφορά του Paul Wolfowitz στο Πεντάγωνο, το 1992 [2]. Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και η βοηθός του Victoria Nuland ανήκουν στην ίδια ιδεολογική ομάδα με τον Paul Wolfowitz.

Έγραψε τότε: «  Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει να φροντίσουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ενός καθαρά ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας που θα υπονόμευε το ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα τη δομή διοίκησης του». Για το Πεντάγωνο, ο κύριος εχθρός δεν είναι η Ρωσία, αλλά μια ανεξάρτητη Ευρώπη.

  1. «Η Ινδία σπάει όλα τα ρεκόρ στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, αλλά ποιος είναι ο αγοραστής έκπληξη;» Paran Balakrishnan, The Telegraph of India, 16 Ιανουαρίου 2022
  2. “US Strategy Plan Calls For Insuring No Rivals Develop”, Patrick E. Tyler, and “Excerpts from Pentagon’s Plan: “Prevent the Re-Emergence of a New Rival””, New York Times, 8 Μαρτίου 1992.”

Πηγή: https://www.voltairenet.org/article218659.html

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα