Και απέτυχαν και πανηγυρίζουν Μητσοτάκης-Αναστασιάδης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενοχλεί που Μητσοτάκης και Αναστασιάδης επέστρεψαν από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδειες αποσκευές. Ενοχλεί που για μια ακόμη φορά ανέβασαν ψηλά τον πήχη και πέρασαν από κάτω. Ενοχλεί, όμως και το γεγονός ότι παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη εικόνα για το αποτέλεσμα των εργασιών του Συμβουλίου και επιχειρούν να προβάλλουν μια αποτυχία ως επιτυχία!

Είναι προφανές πως δεν πείθουν κανέναν, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, αρκεί να έχουν διαβάσει τα συμπεράσματα και τις αναφορές στα ευρωτουρκικά. Και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται κάποιον να ερμηνεύσει τις σχετικές παραγράφους. Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, υπότιτλους! Θα ήταν πολιτικά ορθό εάν αμφότεροι, μετά το τέλος του Συμβουλίου, αντί να αναζητούν διατυπώσεις με “δημιουργική ασάφεια” και να παρουσιάζουν ένα δικό τους αφήγημα, να ενημέρωναν τους πολίτες πως οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν.

Πώς η επιδίωξη των δυο κυβερνήσεων, το να επιβληθούν κυρώσεις κατά της κατοχικής Τουρκίας για την επιθετική και επεκτατική της συμπεριφορά, δεν επιτεύχθηκε, καθώς τούτο δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες, τα δεδομένα και ένας αριθμός κρατών-μελών. Τουλάχιστον, να περιέγραφαν την πραγματικότητα. Η ειλικρίνεια προϋποθέτει πολιτικό θάρρος και βοηθά τη χώρα. Γιατί εάν μετά από μια αποτυχία οι ηγέτες εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση, τότε αυτό αδυνατίζει την όποια διεκδίκηση στο μέλλον.

Εάν εκφράζεται ικανοποίηση για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν το επιδιωκόμενο, τούτο πώς θα εκληφθεί από τους άλλους ηγέτες; Πώς θα το εισπράξει η Γερμανία, που ηγήθηκε της προσπάθειας αποτροπής κυρώσεων κατά της κατοχικής Τουρκίας; Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί με ποιόν τρόπο εφεξής θα αντιμετωπίζονται τα αιτήματα της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια επόμενη φάση.

Ετοιμάζεται “διάλογος”

Δεν θα έχουν λόγο οι εταίροι μας να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που θα τεθούν καθώς, ό,τι

για την συνέχεια  https://slpress.gr/ethnika/kai-apetychan-kai-panigyrizoyn-mitsotakis-anastasiadis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα