Καθεστώς η κυβέρνηση: Εντολή στην Εκκλησία να «περιορίσει» τους ιερείς που έχουν διαφορετική άποψη για τον εμβολιασμό

7/7/21 | 1 | 0 | 262 εμφανίσεις

Να φιμωθούν όλες οι φωνές που διαφωνούν μαζί της θέλει η κυβέρνηση

Σε καθεστώς τείνει να μετατραπεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα social media, τα οποία τα θεωρεί ως «πρόβλημα δημοκρατίας» και μετά της δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη πως οι επιστήμονες που διαφωνούν με το επίσημο αφήγημα για τον εμβολισμό είναι «επικίνδυνοι», ήρθε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να δώσει εντολή στη Εκκλησία να «περιορίσει» ιερείς που έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τον εμβολιασμό. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή κάλεσε την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Από εκεί και πέρα ο Μ.Βορίδης κατηγόρησε γι’ ακόμα μια φορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας πως δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί.

«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», είπε ο χαρακτηριστικά υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς όπως είπε ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες, παρόλα αυτά απέκλεισε το ενδεχόμενο του καθολικού lockdown. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1000186_mvoridis-i-ekklisia-na-valei-freno-se-ieromenoys-me-apopseis

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαίως, το εμβόλιο είναι μονόδρομος. Και εν πάση περιπτώσει, η Εκκλησία δεν έχει καμμία αρμοδιότητα ν’ αποφανθεί για την αναγκαιότητά του, ή μη. Σωστά ο Βορίδης ζητά απ’ αυτήν να “μαζέψει” κάποιους παπάδες, οι οποίοι ανακτεύονται εκεί που δεν τούς σπέρνουν.

  Δυστυχώς, το pronews έχει αρχίσει να χάνει εντελώς την όποια αξιοπιστία του. Τα τελευταία άρθρα του που έχω διαβάσει είναι πολύ χαμηνλού επιπέδου.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  29/7/21 | (0 σχόλια)
  Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο