Κίνδυνος για νέα εθνική ντροπή “τύπου Οτσαλάν” με Αρμένιο διανοούμενο!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
03.01.22

Έτοιμη η κυβέρνηση να παραδώσει στον Ερντογάν τον 66χρονο ακτιβιστή φυγά από τις τουρκικές φυλακές

Σε μια περίεργη κίνηση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., η οποία τείνει να εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς ακόμη μία φορά, όπως με την υπόθεση Οτσαλάν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα militaire.gr, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Τουρκοαρμένιο συγγραφέα, γλωσσολόγο και ακτιβιστή Σεβάν Νισανιάν, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό ανακοίνωσε η σύζυγός του στο twitter, λέγοντας ότι τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης. Η άδεια παραμονής του Νισανιάν δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές Αρχές και στη συνέχεια κηρύχθηκε «persona non grata» από την Αθήνα τον περασμένο μήνα, ενώ την περασμένη Πέμπτη τέθηκε υπό κράτηση και θα αντιμετωπίσει σήμερα την ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έγραψε η σύζυγός του Ira Tzourou. Ο 66χρονος συγγραφέας και ακτιβιστής ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης.

Τουρκικό δικαστήριο το 2014 είχε καταδικάσει τον Νισανιάν σε 17 χρόνια φυλάκιση για εννέα διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 13 μήνες για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ και περισσότερα από οκτώ χρόνια για άλλες «παραβιάσεις» της νομοθεσίας. Ο συγγραφέας κατάφερε να διαφύγει στην Ελλάδα και να αποφύγει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά δεν είχε υπολογίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία μάλλον θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει και στην ελληνική κοινή γνώμη, γιατί είναι έτοιμη να κάνει το χατίρι του «σουλτάνου» και του καθεστώτος του. Είναι δυνατόν να προχωρήσει στην έκδοση ενός συγγραφέα και ακτιβιστή, ο οποίος έγινε στόχος μετά τη δημοσίευση ενός βιβλίου, με το οποίο αμφισβήτησε τα ταμπού σχετικά με την τουρκική δημοκρατία και τον Κεμάλ Ατατούρκ; Ο τίτλος του βιβλίου του Νισανιάν είναι χαρακτηριστικός, «The Wrong Republic».

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό όσον αφορά την υπόθεση Νισανιάν, αλλά, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν στο politispress, ο Νισανιάν πιστεύει ότι σε δύο λόγους οφείλεται η αλλαγή στάσης της Ελλάδας απέναντί του: «Ο πρώτος είναι οι αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από την Τουρκία για την απέλασή του στη χώρα τους. Ο δεύτερος είναι πιθανή ενόχληση των ελληνικών Αρχών για την έρευνα που έχει αρχίσει εδώ και καιρό για τα τοπωνύμια στη βόρεια Ελλάδα. Την ίδια ενόχληση είχαν και οι Τούρκοι όταν ερευνούσε και τα εκεί τοπωνύμια διάφορων περιοχών.

Όποιος από τους δύο λόγους κι αν ισχύει, ο Νισανιάν δεν πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία.
Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι είναι δημοκρατική χώρα και τηρεί τις διεθνείς συνθήκες και δεν θα απελάσει έναν άνθρωπο που διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, από το οποίο κινδυνεύει άμεσα η ζωή του». Ο Κρικόρ Τσιακιτζιάν στο κείμενό του προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει το χατίρι των Τούρκων και καλεί την ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Από

iskra

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα