Κήρυξη Εθνικού Πένθους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”Εθνικό πένθος είναι όρος που περιγράφει την ένδειξη πένθους που προέρχεται από τη θλίψη και λύπη από κάποιο δυστυχές γεγονός ” .Αυτά από το διαδίκτυο .
    Την αρχή για την κήρυξή του έκανε ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου για τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και έκτοτε όλοι οι πρωθυπουργοί πολιτικών κυβερνήσεων το κήρυξαν σε θανάτους πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών και σε πολύνεκρα περιστατικά από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα με θύματα Έλληνες.
    Το χθεσινό ξάφνιασε γιατί το πολύνεκρο δυστύχημα-ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα και γιατί τα θύματα δεν είναι Έλληνες ,αλλά ας μη ξεχνάμε ότι αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο συνεκλόνισε τους λαούς όλου του κόσμου και κυρίως ότι για την συνολική αντιμετώπισή του θα εμπλακούν πολλές ελληνικές υπηρεσίες και με το δικό τους υλικό (ιδίως φωτογραφικό) θα πεισθούν να ”αγριέψουν” περισσότερο οι ”δυνατοί του κόσμου” για τους ασύδοτους διακινητές ώστε να μειωθούν τα περιστατικά .
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ , ΠΟΥ ΕΝΙΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ -ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    • Όταν ψάχνεις στο διαδίκτυο, καλά θα κάνεις να διαβάζεις ολόκληρα τα άρθρα και όχι μονάχα την αρχή. Όμως, το να γράφεις ότι είναι … παπανδρεϊκή εφεύρεση, ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητος. Δηλαδή, πριν τον Μάρτιο του 1994, δεν είχε κηρυχθεί ποτέ εθνικό πένθος; 🙂 🙂
      Ξαναπήγαινε εκεί που διάβασες, πάτα το “Βικιπαίδεια” κάτω δεξιά, διάβασε τι γράφει, για να μην γράφεις ανοησίες.

      Ο πνιγμός των λαθρομεταναστών μπορεί να είναι λυπηρό γεγονός, όχι όμως και αφορμή για εθνικό πένθος για την χώρα μας, όπως π.χ. η συμφορά των Τεμπών.

      Διάβασε κι αυτό.

      • Χαίρομαι γιατί ως ανέκαθεν ακομμάτιστος υπολήπτεστε τον Ανδρέα Παπανδρέου, που πάντως πρώτος στην Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία κήρυξε (ΌΧΙ ΕΦΕΎΡΕ) το 1994 εθνικό πένθος για την Μελίνα Μερκούρη, η οποία όμως δεν είχε διατελέσει Ανώτατος άρχων , όπως κηρύσσονταν εθνικά πένθη προ της Μεταπολιτεύσεως.
        Συγγνώμη που σας εκνεύρισα με μόνη την αναφορά μου στον Ανδρέα.
        Άλλη φορά θα το αποφεύγω όταν προηγείστε στο σχόλιο .

        • α) Από πού συνάγεις ότι “ως ανέκαθεν ακομμάτιστος υπολήπτεστε τον Ανδρέα Παπανδρέου”; Ξεκάρφωτη ανοησία.

          β) Μετά την υπόδειξή μου να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, ώστε να μην γράφεις μαλακίες, διεπίστωσες ότι το πένθος για την Μερκούρη ήταν το πρώτο, αλλά μετά την μεταπολίτευση.

          γ) “Συγγνώμη που σας εκνεύρισα με μόνη την αναφορά μου στον Ανδρέα” Με … εκνεύρισες; Από πού κι ως πού; Εσύ γελοιοποιείσαι, που δεν ξέρεις τι σού γίνεται.

          Νομίζω ότι ως “κύριος”, που θέλεις να παραστίσεις ότι είσαι, θα όφειλες ένα ευχαρσιτώ που σε ξεστράβωσα πάλι.

          • Οι ακομμάτιστοι δεν αναφέρονται σε ονόματα -θρύλους- και γνωρίζω πολλούς τέτοιους με πλαστικές σημαίες του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη και στα σπίτια τους ,μερικούς μάλιστα τους έχω και φωτογραφίες.
            Εσείς ”φωτογραφηθήκατε” μόνος σας -να είστε καλά- και να κρατήσετε την Κρήτη πάλι μπλε.
            Υ.Γ Τα καλολογικά σας στοιχεία του κειμένου σας για μένα γίνονται ανεκτά από τους ομόφρονές σας στον διάλογο .
            Εγώ θα τα γράφω με ευγένεια ”έξω από τα δόντια” . Καλό Σαββατοκύριακο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα