Κέρκυρα: Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε η ΠτΔ

21/5/21 | 0 | 0 | 59 εμφανίσεις

Στεφάνι στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

«Αποτίνω σήμερα φόρο τιμής εδώ, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς άνδρες της εποχής του που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή σκηνή. “Δεν θα αντάλλαζα τον τάφο μου, που έχω στην Κέρκυρα, με οποιαδήποτε αποκατάσταση στον κόσμο”, γράφει προς τον τσάρο Αλέξανδρο τον Α’ το 1814. Αγάπησε πολύ τη χώρα μας, και ως ο πρώτος Κυβερνήτης της μετά την ανεξαρτησία διεύρυνε τα σύνορά της και επιχείρησε μια τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης του κράτους.

Η δολοφονία του ανέκοψε βίαια μια λαμπρή πορεία. Η πατρίδα μας, που φέτος γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τον ευγνωμονεί για όλα όσα απλόχερα της πρόσφερε», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα για τον εορτασμό της 157ης επετείου από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, μετέβη στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου την υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Εκεί συναντήθηκε με τους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων και μετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Περιφέρειας για την ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο