Ιράν: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος Ραϊσί -«Δεν υπάρχουν επιζώντες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.

Η επιβεβαίωση έρχεται από την Ερυθρά Ημισέληνο, καθώς αναφέρει ότι οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί, μαζί με ακόμα 8 άτομα.

Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες για το αν υπάρχουν επιζώντες ή όχι.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου έφτασαν στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδες έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…), η κατάσταση δεν είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου είναι νεκροί.

Την είδηση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μετέφεραν λίγο μετά ιρανικά ΜΜΕ.

Τουρκικό drone είχε εντοπίσει «πηγή θερμότητας»

Νωρίτερα, τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα τύπου Akıncı εντόπισε «πηγή θερμότητας που υπήρχαν υποψίες πως είναι τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί».

Αυτό ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X, μεταφορτώνοντας βίντεο θερμικής κάμερας.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις ιρανικές αρχές».

Δείτε βίντεο:

 

Εννιά άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο
Στο ελικόπτερο επέβαιναν 9 άτομα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sepah: ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν Μαλέκ Ραχματί, ο ιμάμης Μαχάμεντ Αλί Αλεχαχέμ, ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης, ο αρχηγός πληρώματος, ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιρανού προέδρου και ένας ακόμα σωματοφύλακας.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί συνετρίβη περίπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής ώρα Ελλάδας (1:30 μ.μ. ώρα Τεχεράνης) σε ορεινή περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν.

Ο Ιρανός πρόεδρος επέστρεφε από επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για τα εγκαίνια ενός νέου φράγματος.

Σύμφωνα με το ιρανικό Σύνταγμα, σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας του προέδρου, ο πρώτος αντιπρόεδρος αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του προέδρου, έως ότου διεξαχθούν εκλογές, που δεν πρέπει να αργήσουν περισσότερο από 50 ημέρες.

Αυτή τη στιγμή, αντιπρόεδρος είναι ο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ο οποίος διορίστηκε από τον Ραϊσί σε αυτή τη θέση.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα