Ιορδανία: Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια από φιλοϊρανικούς πυρήνες – Προσπάθησαν να περάσουν όπλα από τα σύνορα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σχέσεις με τη Χαμάς υποδεικνύουν οι έρευνες των υπηρεσιών ασφαλείας του Βασιλείου της Ιορδανίας

Η Ιορδανία ανέκοψε σχέδιο, κατά πάσα πιθανότητα υπό τον συντονισμό του Ιράν, για λαθρεμπόριο όπλων στο Βασίλειο με σκοπό να υποστηρίξει τους αντιπάλους της μοναρχίας, σε ενδεχόμενες πράξεις δολιοφθοράς, σύμφωνα με τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα όπλα, που εστάλησαν από πολιτοφυλακές στη Συρία υποστηριζόμενες από το Ιράν, προορίζονταν για πυρήνα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία, ο οποίος έχει συνδέσεις με τη στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Η κρύπτη που περιείχε τον οπλισμό κατασχέθηκε και τα μέλη του πυρήνα, Ιορδανοί παλαιστινιακής καταγωγής, συνελήφθησαν.

Οι δύο ιορδανικές πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τις πράξεις δολιοφθοράς που φέρεται να σχεδιάζονταν, επικαλούμενες τρέχουσες έρευνες και το απόρρητο των μυστικών επιχειρήσεων.

Στόχος της συνωμοσίας φέρεται να ήταν η αποσταθεροποίηση της Ιορδανίας, μιας χώρας που θα μπορούσε να αποτελέσει περιφερειακό σημείο ανάφλεξης στην κρίση της Γάζας, καθώς φιλοξενεί αμερικανική στρατιωτική βάση και συνορεύει με το Ισραήλ, τη Συρία και το Ιράκ, όπου και οι δύο φιλοξενούν πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/iordania-apetrapi-tromokratiki-energeia-apo-filoiranikous-pyrines-prospathisan-na-perasoun-opla-apo-ta-synora/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα